Nikola Jovanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Budžet za 2023. godinu u Beogradu jeste rekordni, ali zato što je projekcija prihoda bazirana na povećanju cena skoro svih komunalnih usluga već od februara, ali i zbog transfera iz Republike od 30 milijardi dinara“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, gostujući u Studio N1 live.

„Na žalost, ovakav budžet neće rešiti nijedan suštinski problem u Beogradu, jer se iz njega vidi da su sredstva za borbu protiv zagađenja smanjena, da nema kupovine novih vozila za gradski prevoz, da nema proširenja tramvajske i trolejbuske mreže, kao i da u narednoj godini neće biti završena ni glavna autobuska stanica, niti veza Ada mosta sa Rakovicom“, objasnio je Jovanović.

„Ono što brine to je i činjenica da je za uređenje javnih, slobodnih i zelenih površina opredeljeno samo 6 miliona dinara, dok će kabinet gradskog urbaniste dobiti 333 miliona dinara, da je za službena putovanja odvojeno 370 miliona dinara, a da će neimenovanim nevladinim organizacijama biti prebačeno čak 20 miliona evra“, dodao je direktor CLS-a.

„Beogradu je potreban rez u vođenju politike, a ne kontinuitet koji nas sve više zaglavljuje u neefikasnost, probleme, populizam i partokratiju“, zaključio je Jovanović.

Bonus video: Hoće li Šapić imati para za sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar