Pavle Grbović, Nina Stojaković, Aleksandar Buhanac Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs, MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO

Član ultradesničarskog pokreta Levijatan Aleksandar Buhanac na najprizmeniji način uvredio je predsednika Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića i njegovu suprugu Ninu, odbornicu u Skupštini grada Beograda.

Junačine koji bi branile Kosovo, ali su iz objektivnih razloga sprečeni (nemaju PCR test) i navodni zaštitnici životinja, koji u čoporu kidišu na svakog ko ukaže na njihove prljave poslove, još jednom su podsetili zbog čega ih dobar deo javnosti tretira kao grupu agresivnih primitivaca i ljude koji su posvađani sa elementarnom pristojnošću.

Uostalom, kako drugačije objasniti komentar „istaknutog člana“ pokreta Aleksandra Buhanca na objavu u kojoj se Pavlu Grboviću i njegovoj supruzi Nini Stojaković čestita zbog stupanja u brak.

Ovakva poruka ne samo da zaslužuje javnu osudu svakog ko drži do pristojnosti, već zahteva i reakciju nadlženih koji bi, u najmanju ruku, morali da ispitaju da li u poruci koju je Buhanac uputio ima elemanata krivičnog dela.

Pripadnici “Levijatana dosad su se u nekoliko navrata zaticali u žiži pažnje javnosti i zbog nasilnog ponašanja. Nekoliko ljudi ih je optužilo za prebijanje, pretnje, a dovođeni su u vezi i sa uništavanjem imovine.

Razvojni put pokreta „Levijatan“ još uvek traje i nije završen. Osnovani su 2015. godine i navodno se bave zaštitom životinja, što je bio samo pravan za brojna napočinstva. Napadi na  Pavlu Grbovića i Ninu Stojaković u kontinuitetu traju duže od godinu dana, a razlog tome je inicijativa koju su njih dvoje, zajedno sa potpredsednicom DS, Draganom Rakić, podneli pred Republičkim javnim tužilaštvom, a u kom zahtevaju da se pokret Levijatan zabrani.

Za lidera pokreta Levijatan, Pavla Bihalija, njegovi bivši saradnici tvrde da se bavi zelenašenjem, te da novac od donacija za životnje stavlja u sopstveni džep.

Boris Knežević, koji je svojevremeno bio najbliži Bihalijev čovek, rekao je ranije za naš portal da vođa „Levijatana“ duguje veterinarima i udomiteljima velike iznose novca, jer pare od donacija uzima za sebe.

„Sigurno da donacije od Levijatana uzima za sebe, jer on dva psa ne može da izleči za mesec dana“, tvrdio je Knežević.

BONUS VIDEO: Sramna akcija pokreta Levijatan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare