Bivša desna ruka vođe Levijatana tvrdi: Pavle Bihali se bavi zelenašenjem

Hronika 18. okt. 202120:29 > 21:16
Podeli:
Foto: Nova.rs

Boris Knežević, član organizacije „Četničke omladine“ tvrdi za Novu.rs da Pavle Bihali, osnivač grupe „Levijatan“ koja se godinama krije pod paravanom zaštite životinja, dok ujedno širi agresiju, svoje prihode ima od davanja novca na kamatu, koliko legalno, to nije poznato. Knežević, koji je svojevremeno bio desna ruka vođe „Levijatana“ u razgovoru za naš list navodi da je Bihali spominjao kako ima određene agencije od kojih ostvaruje prihode, ali da to niko nikada nije video.

„Priča da ima perionicu, vulkanizersku radnju, izmišlja neke agencije, ali ja koji sam bio često s njim, nikad to nisam video“, objašnjava Knežević.

Da se bavi „opasnim“ poslovima, zaključuje se i po činjenici, da po tvrdnjama Kneževića, Bihali često nosi pancir i plaši se da izađe sam, dok neretko tera saradnike da biju nekoga, zbog njegovih ličnih problema sa tom osobom.

„Možeš da biješ ženu, možeš da radiš sve dok si u Levijatanu, a kad nisi, oni ti zbog tih radnji dođu na vrata“, opisuje Knežević.

Boris Knežević Foto: Privatna arhiva

Naš sagovornik ističe i da se postavlja pitanje odakle vođi „Levijatana“ novac za skupocena vozila, s obzirom na to da, prema njegovim rečima, duguje pare brojnim veterinarskim ordinacijama.

Pročitajte još:

Bihalijeva najveća prednost su njegove veze sa policijom i državnim vrhom, tvrdi Boris Knežević.

„Bihali se stalno hvalio poznanstvom sa vrhom MUP, kako sadašnjim, tako i bivšim, kunuo se u jednog pukovnika iz Katara, ali i kako je aktuelni ministar policije Aleksandar Vulin „njegov čovek“, tvrdi Knežević i dodaje:

„Bihali se ranije hvalio dobrim odnosnom sa Nebojšom Stefanovićem, sada Vulinom i celom Upravom kriminalističke policije (UKP). Stalno je isticao da ima dobre odnose u UKP.“

„Natovario sam mu ceo UKP na vrat“ i „Imamo zeleno svetlo od gore“, samo su neke od poruka koje je Bihali slao svojim sardnicima, kako bi pokazao svoju moć i da slobodno može da „radi šta god želi“.

To ne iznenađuje, jer je „Levijatan“ u žižu javnosti dospeo je 2017, kada su na društvenim mrežama osvanule fotografije nekoliko istetoviranih i nabildovanih momaka sa fantomkama koji su „došli da brane životinje“.

Od Udruženja za „zaštitu životinja“, do agresivne grupe nabildovanih muškaraca koji šire mržnju

“Levijatan“ predstavlja grupu ljudi koja za sebe kaže da se bori protiv zlostavljanja životinja, ali i zbrinjavanjem napuštenih. To čine na veoma kontroverzan način, preteći ljudima i promovišući svoje brutalne akcije putem društvenih mreža.

Pod paravanom zaštite slabijih, upravo oni su meta Bihalija i njegovih nasilnih saradnika, što smo javno videli, na snimcima koje plasiraju javnosti, pod izgovorom „spašavanja azila“ i „odbrane građana od migranata“.

S obzirom da je na početku svoje karijere Bihali nosio majicu sa likom Luke Bojovića, predstavljao Željka Ražnatovića Arkana kao svog idola, a sada se ugledao i na Veljka Belivuka, ne čudi da je njegov izvor zarade zelenašenje i sumnjivi poslovi, u koje ni njegovi najbliži nisu upoznati.

Boris Knežević u medijima je postao poznat kao „batinaš Levijatana“ i jedini je koji je osuđen na 15 meseci zatvora zbog napada na momka B. M. zbog komentara na društvenoj mreži „Fejsbuk“.  Šest meseci je bio desna ruka vođe „Levijatana“, a u razgovoru za naše novine ističe da Bihali predstavlja javnosti lažnu sliku, iskorišćava tuđi novac, bije ljude i iživljava se nad nemoćnijima od sebe.

BONUS VIDEO: Peticija Zvezdana Jovanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar