Foto: BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO

Boris Knežević, član organizacije "Četnička omladina" tvrdi za portal Nova.rs da Pavle Bihali, osnivač Udruženja za zaštitu životinja "Levijatan", sav novac od donacija, koji je namenjen za zaštitu i brigu o životinja, stavlja u svoj džep. Knežević, koji je svojevremeno bio najbliži Bihalijev čovek, ističe da je vođa "Levijatana" duguje veterinarima i udomiteljima velike iznose novca, jer pare od donacija uzima za sebe.

Knežević ističe da ima pouzdana saznanja.

„Sigurno da donacije od Levijatana uzima za sebe, jer on dva psa ne može da izleči za mesec dana“, tvrdi Knežević i dodaje:

Pročitajte još:

„On je kao predstavnik Udruženja za zaštitu životinja bio na sastanku s premijerkom kako bi se dogovorili oko poslova sa azilima u Srbiji, pošto je on želeo da dobije određenu svotu novca, kako bi on „brinuo“ o azilima. Ipak, to mu je odbijeno”, ističe Knežević.

Naš sagovornik, koji je svojevremeno bio desna ruka Bihalija, kaže da u „Levijatana“ ne postoji novac predviđen za brigu o životinjama.

“Bihali prvenstveno zarađuje od donacija , koje zadržava za sebe, dok novac koji je predviđen za brigu o psima ne postoji, već je dužan veterinarima i udomiteljima, koji stvarno spašavaju pse. Takođe, izvor njegove zarade jeste i davanje novca na kamatu“, dodaje naš sagovornik.

Kako je Bihali završio sa premijerkom na sastanku i zašto javnost nije upoznata sa tim, nije poznato.

„Njega psi ne zanimaju, već politika i azili, jer su tamo pare, bio je na sastanku sa Anom Brnabić, tražio je 10 miliona evra, 4 za održavanje azila a ostalo da ide njemu“, tvrdi Knežević.

Ana Brnabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inače, Bihali se medijski probio kroz borbu za zaštitu životinja, na veoma kontroverzan način, sa svojim „nabildovanim, istetoviranim i ćelavim“ saradnicima, koji pokazuju silu i šire agresiju prema manjinskim grupama, kao i svima koji im se zamere na bilo koji način.

Pročitajte još:

Knežević ističe za Nova.rs da je ideja „Levijatana“ dobra, ali je u pitanju „interes jednog čoveka“. Kako navodi, Bihali je svoju karijeru započeo i pridobio svoje saradnike lažima da će se organizacija baviti humanim stvarima.

„U početku je on stvarno počeo sa psima i mislio sam da će biti tako, ali kada sam video kakav je on manipulator, sam sebe bi prevario, bilo mi je jasno. Opterećen je komentarima na društvenim mrežama, traži od svojih saradnika da biju nekoga zbog loših komentara, preti i hvali se da je na vezi sa celom Upravom kriminalističke policije“, objašnjava Knežević.

Hvalio se vezama u MUP

Član organizacija „Četnička omladina“ za naš portal ističe da Bihali prolazi bez sankcija za svoja dela jer ima dobre veze u policiji.

„Bihali se ranije hvalio dobrim odnosnom sa Nebojšom Stefanovićem, sada Vulinom i celom Upravom kriminalističke policije (UKP). Stalno je isticao da ima dobre odnose u UKP, a često govorio da je na vezi s ministrom Vulinom i da sarađuju. To dokazuje i afera spašavanja  azila u Kragujevcu, „Vučjak šelter“, za koju je javnost čula nakon što je Vulin pohvalio  celu akciju“, kaže on.

Ipak, iako se MUP tada hvalio akcijom, ubrzo su se pojavile informacije da je sve izrežirano. Kragujevčani su tvrdili da uhapšeni vlasnik azila, Dejan G., nije nikakav nasilnik, već da je reč o nameštaljki.

“Vođa “Levijatana” je tada imao dogovor sa Vulinom, da upadnu u taj azil, nakon čega je ministar sve zasluge preuzeo na sebe”, rekao je on.

BONUS VIDEO: Peticija Zvezdana Jovanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare