Pavle Grbović, Aleksandar Buhanac Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović rekao je za Nova.rs da mu je pravosudni sistem u Srbiji više puta jasno poručio da je legitimna meta nasilnika i neofašističkih organizacija. On je, reagujući na uvredu koju mu je na Tviteru uputio član ultradesničarskog pokreta "Levijatan", Aleksandar Buhanac, rekao da je ovakva poruka motivisana inicijativom da se zabrani rad pomenutog pokreta.

Član ultradesničarskog pokreta Levijatan Aleksandar Buhanac na najprizmeniji način uvredio je predsednika Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića i njegovu suprugu Ninu, odbornicu u Skupštini grada Beograda.

Reagujući na poruku koja mu je upućena, Grbović je rekao da Srbija mora da stane na put širenju mržnje.

Pročitajte još...

„Pravosudni sistem Srbije mi je više puta jasno poručio da smo moja porodica, prijatelji i saborci legitimne mete nasilnika i neofašističkih organizacija. Nisu procesuirani ni fizički napadi na mene, ni ugrožavanje sigurnosti ni stotine eksplicitnih javnih pretnji koje su mi upućivale njihove pristalice, tako da ni u ovom slučaju neće biti drugačije“, naveo je Grbović.
On navodi da je uveren kako je uvreda motivisana inicijativom za zabranu pokreta Levijatan, koju je pre više od godinu dana podneo Republičkom javnom tužilaštvu.
Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Naravno da je ova uvreda motivisana našom inicijativom da se zabrani rad tom udruženju i ovaj slučaj samo pokazuje koliko je ta inicijativa ispravna. Srbija mora da stane na put širenju mržnje i afirmaciji nasilja kao legitimnog sredstva obračuna sa neistomišljenicima jer takvo ponašanje ostavlja razarajuće posledice po naše društvo“, zaključuje Grbović.

BONUS VIDEO: Pavle Grbović o molbi za zabranu Evroprajda i negovanju atmosfere vanrednih izbora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar