Vuk Jeremić Foto:FoNet/NS

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da ne oseća potrebu da se izvini predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog toga što ga je nazvao izdajnikom.

Vučić se iznervirao prilikom našeg dolaska (u zgradu kabineta predsednika Srbije) i zbog tog pitanja koje sam mu postavio dan ranije. Srbija je podržala Albaniju, iako znamo da će u naredne dve godine biti teških trenutaka u međunarodnoj areni vezanih za Kosovo, rekao je Jeremić televiziji Juronjuz Srbija.

On je objasnio da sa čelnicima te partije Miroslavom Aleksićem, Borislavom Novakovićem i Vladimirom Gajićem nije otišao tamo da se tuku, nego da ukažu Vučiću da ga se ne plaše, što su i pokazali.

To je ozbiljna poruka koju smo poslali građanima Srbije, a to je da ih se ne treba plašiti. Kada vam se neko agresivno unese u lice i počne da vređa i urla, onda ne možete da mu odgovorite pevušenjem i latinskim citatima, morate i vi da povisite ton da biste ga ukrotili, naveo je Jeremić.

On je konstatovao da je jedan od razloga zbog kojih Vučić vlada Srbijom mit o njegovoj superiornosti, kao i to što je među građanima zavladao strah da će izgubiti posao ako ne glasaju za SNS i Vučića i ne fotografišu glasački listić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare