Aleksandar Vučić i Vuk Jeremić Foto:EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK/Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, pozvao je prethodnog dana predstavnike Narodne stranke, Vuka Jermića, Miroslava Aleksića, Borislava Novakovića, Vladimira Gajića i Borivoja Borovića “da dođu da ga ličnuju ako smeju” i da će on sam izaći na kraj sa njima. Članovi Narodne odazvali su se pozivu šef srpske države i jutros se pojavili ispred Predsedništva na Andrićevom vencu. Vučić je, prema svedočenju Jeremića, pojavio ispred njih, unosio im se u lice, poručujući: "Hajde me tuci".

Predsednik Srbije pozvao je prethodnog dana predstavnike Narodne stranke, Vuka Jermića, Miroslava Aleksića, Borislava Novakovića i Vladimira Gajića “da dođu da ga ličnuju ako smeju” i da će on sam izaći na kraj sa njima. Članovi Narodne pojavili su se jutros ispred Predsedništva na Anrićevom vencu.

Pročitajte još...

“Došli smo svi mi koje je rekao da će tuče. Borivoje Borović trenutno nije u zemlji. Naš četvorica smo došli kako bi smo rekli predsedniku da ga se ne bojimo. Pozvao nas i došli smo da tražimo prijem kako bismo videli šta je hteo da kaže”, rekao je pre ulaska u Predsedništvo, lider Narodne stranke, Vuk Jeremić.

Nakon nekoliko minuta boravka u zgradi Predsedništva, predstavnici Narodne stranke su se ponovo obratili medijima. Jeremić je rekao da je Vućić sišao u prizemlje i da je bio vidno besan.

“Sišao je predsednik i sav se tresao. Ljudima iz obezbeđenja je bilo neprijatno. Počeo je da viče i da se unosi nama u lice i da govori: ‘Hajde me tuci’. Oko njega u tom trenutku bilo obezbeđenje. Ja sam ga pozvao da izađe napolje, ali on nije smeo. Psovao je, vređao i pretio nama. Meni se unosio lice i govorio mi da sam lopuža. Ja sam ga pitao da li sme da to kaže na RTS-u i da razgovaramo, on je eksplicitno rekao da ne sme”, istakao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke objasnio da su se predstavnici njihogove partije pojavili ispred Predsedništva zbog poziva Vučića da dođu kako bi ih on prebio.

„Mi smo se pojavili kako bismo ga upitali da li je on stvarno normalan da zove javno građane Srbije i svoje političke protivnike da ih bije. To je bio naš plan, ali to nije moglo da se uradi, jer je on, naravno, sišao sa četvoricom, petoricom ljudi iz obezbeđenja i počeo da viče na nas. Onda se okrenuo i otišao. Mi smo ga pitali što beži, jer nismo završili razgovor. Onda se on vratio i nastavio da viče i psuje“, opisao je Jeremić susret sa Vučićem i dodaje da je za predsednika Srbije imao samo jedno pitanje.

„Upitao sam ga da li je on spreman da sa mnom razgovara na televiziji. On je rekao da nije. Imamo nekoliko svedoka koji su to čuli“, ponovio je Jeremić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare