Foto: Ivan Dinić/NOVA S; Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izvinio se na Tviteru zbog, kako je naveo, pogrešne informacije koju je dobio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti "otišli na pivo nakon večere sa izaslanikom EU" tokom boravka u Berlinu.

„Izgleda da nisam dobio tačnu informaciju, i zbog toga se izvinjavam“, napisao je Jeremić na Tviteru.

Prethodno je dan nakon Vučićeve posete Nemačkoj, lider Narodne stranke napisao na Tviteru da su „dvojica istaknutih balkanskih političara, nakon večere sa izaslanikom EU, otišli na pivo u bar kao što i priliči prijateljima“.

„Sinoć su dvojica istaknutih balkanskih političara, nakon večere sa izaslanikom EU, otišli na pivo u bar Ständige Vertretung u Berlinu – kao što i priliči prijateljima. Šta li su razgovarali?“, napisao je Jeremić na svom tviter nalogu.

Upitan da to prokomentariše, Vučić je prilikom sinoćnjeg obraćanja javnosti rekao da je o tome „obavešten pet minuta pre nego što je ušao u Palatu Srbija“.

„Sa Kurtijem smo imali susret sa Miroslavom Lajčakom, nisam nešto bio ješan i stvarno sam otisao u vrlo lošem raspoloženju posle tog susreta koji se završio oko 22 sata. Negde oko 15 do 11 stigao sam na jednu večeru i na toj večeri se čak nisam ni osmehivao jer mi je bilo vrlo loše zbog prethodnog susreta sa njima. A sa mnom na večeri je bila Milica Vučić, moja kćerka“, objasnio je Vučić.

„Ako im se od Milice Vučić učinio Aljbin Kurti, ja im čestitam“, dodao je on, napominjujući da se sa Kurtijem „nikada nije rukovao“.

„Nikada nismo pružili ruku jedan drugom, a kamoli da sam sedeo u nekoj kafani na večeri, rekao je predsednik Srbije i naveo da je na večeri sa Milicom Vučić bilo „devet svedoka koji to mogu i da potvrde… Ako sam ja bio sa Aljbinom Kurtijem ja od večeras nisam više predsednik Srbije“, rekao je Vučić i od Jeremića zatražio izvinjenje.

BONUS VIDEO – Da li su posle Berlinskog susreta Beograd i Priština bliži pokretanju dijaloga?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare