Stefan Krkobabić Foto:E-Stock_dusan_milenkovic

Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić, odlukom Vlade, razrešen je dužnosti direktora javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma "Stara planina", a objavljeno je u Službenom glasniku.

Na ovu funkciju Stefan Krkobabić imenovan je 30. maja 2019. godine.

Tada je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila smenu njegovog oca ministra Milana Krkobabića, jer je kao član Vlade učestvovao u donošenju odluke da njegov sin bude postavljen za vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća, a Agenciju nije obavestio o sukobu interesa.

Milan Krkobabić Foto:TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

„Agencija je utvrdila da je ministar bez portfelja Milan Krkobabić u maju ove godine zajedno sa drugim članovima Vlade učestvovao u imenovanju svog sina Stefana Krkobabića na mesto vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća „Stara planina“. On nije, kako zakon nalaže, obavestio Agenciju o sukobu interesa koji je imao u toj situaciji, pa je zbog toga ova institucija predložila da bude razrešen“, pisalo je u odluci Agencije.

Krkobabić se žalio na ovakvu odluku. On je, izjašnjavajući se o postupku koji je pokrenula Agencija, naveo da je bio prisutan na sednici Vlade na kojoj se odlučivalo o imenovanju njegovog sina, kao i da nije bilo opravdanih razloga za njegovo odsustvo. A razlozi za odsustvo sa sednice, prema njegovom mišljenju, mogu da budu “službena putovanja, bolest i slično”. Ni reči o sukobu interesa…

Prethodno je dosta polemika izazvalo i postavljanje Stefana Krkobabića za potpredsednika Privredne komore Beograda, kada je njegov otac opet posredno glasao za njega, kao tadašnji direktor „Pošte Srbije“.

Najmlađi Krkobabić je nakon svog izbora sam rekao:

„Otac mi nije bio na skupštini, ali jeste jedan predstavnik „Pošte“. On je glasao za mene, a u dogovoru sa mojim ocem kao direktorom tog javnog preduzeća. Znam da mnogi misle da sam ovde zahvaljujući njemu, ali ja verujem da sam za tri godine rada pokazao rezultate“, rekao je tada Stefan Krkobabić.

Nakon što je formirana nova Vlada Srbije, Stefan Krkobabić postavljen je za jednog od potpredsednika Skupštine Srbije. Samim tim, po zakonu je trebalo da bude razrešen sa mesta direktora preduzeća „Stara planina“, što se i desilo mesec dana kasnije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare