Enis Imamović, Foto: Rts

Poslanik poslaničke grupe Ujedinjena dolina - SDA Sandžaka Enis Imamović izjavio je danas da je ta poslanička grupa amandmanom na izmene Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, predložila da se ta taksa smanji sa 255 na jedan dinar.

„Povećanje koje je predviđeno u ovom Predlogu zakona je neopravdano“, rekao je Imamović.

On je naveo da je dosadašnja pretplata od 255 dinara velika imajući u vidu način na koji Javni servis obavlja svoj zadatak „objektivnog“ informisanja svih građana.

Imamović je rekao da nije tačno da sve nacionalne manjine ostvaruju pravo na informisanje na maternjem jeziku i naveo da na Radio-televiziji Srbije nema nijedne jedine sekunde informativnog programa na bosanskom jeziku, a nije bilo ni nastave na daljinu.

„Postavlja se pitanje zbog čega bi građani pripadnici bošnjačkog naroda plaćali taksu RTS kad na tom javnom servisu ne mogu da dođu ni do jedne jedine informacije na svom maternjem bosanskom jeziku“, rekao je Imamović.

Poslanik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Ljubiša Stojmirović ocenio je da je ovo „veoma interesantan amandman zato što je na neki način ukazao menadžmentu RTS na velike propuste koje je napravio u prethodnom periodu“.

On je rekao da se TV pretplata verovatno neće smanjiti na jedan dinar, ali je naveo da bi u vreme teške krize u kojoj se nalazimo, trebalo da bude što manje novih nameta za građane.

Stojmirović je rekao da bi Upravi odbor trebalo dobro da razmisli koga će da stavi na čelo RTS.

On je rekao da bi novi generalni direktor RTS trebalo da napravi dobar, kvalitetan, realan plan i na osnovu tog plan da ispuni ciljeve koji su zacrtani u politici strategije RTS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare