Tomislav Nikolić, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić, Svesrpski sabor Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je, na svečanom otvaranju Doma zdravlja u Stanarima, da je ovo istorijski dan za to mesto zato što došao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„To je istorija, da dođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Stanare, nama ovo drago mesto“, rekao je Dodik.

Poželevši dobrodošlicu predsedniku Vučiću, Dodik je zahvalio za sve napore koje čini za napredak Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ...

„Predsednik Vučić može da se nazove Aleksandrom Ujediniteljem, jer je na specifičan način ujedinio Srbe“, rekao je Dodik pozdravljen aplauzom.

Ponovio je da Srbija jednako volii Srpsku koliko i Srpska voli Srbiju.

„Srećan vam Dom zdravlja i da što manje ulazite u njega a da znate da postoji“, poručio je Dodik.

Vučić: Srbija u DZ u Stanarima uložila 1,8 miliona€
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju Doma zdravlja „Srbija“ u opštini Stanari, u Republici Srpskoj, da je Srbija u taj zdravstveni objekat uložila oko 1,8 miliona evra.

Taj dom zdravlja, rekao je Vučić, nije spomenik ni Srbiji, ni njemu, jer će služiti žiteljima Stanara.

„Ima mnogo opština u Republici Srpskoj u kojoj smo ulagali novac. Nastavićemo to da činimo sa najvećom srećom, pažnjom i ljubavi“, rekao je Vučić.

On je građanima Republike Srpske poručio da „jednako voli“ Republiku Srpsku i Srbiju i da narod Srbije jednako voli Republiku Srpsku i njen narod, koliko oni vole Srbiju.

Vučić je rekao da su se on i Dodik dogovorili pre 11 godina da Republika Srpska neće nikada ići protiv Srbije, a da Srbija nikada ništa neće učiniti protiv Republike Srpske.

Ocenio je da odnosi građana Srbije i Republike Srpske nikada nisu bili bolji.

Vučić je dodao da Srbija i Republika Srpska ni protiv koga nemaju ništa, ali da ne žele da Srbi budu krivi za sve i da ne žele da dozvole da se kidiše na srpski narod i Republiku Srpsku i da traže poštovanje međunarodnih dokumenata.

„I zato će Srbija da bude garant mira i garant poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i garant poštovanja Republike Srpske. Poštujemo Bosnu i Hercegovinu, ali i Republiku Srpsku i njen integritet u okviru BiH“, naglasio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare