Kristofer Hil Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil se u Preševu sastao sa predsednikom opštine Šćiprimom Arifijem, a za JUGpres je rekao da su razgovarali o aktuelnoj situaciji u tom regionu.

Arifi je na svom Fejsbuk profilu napisao da je “diskusija bila usmerena na deaktivaciju adresa, što je svakodnevni izazov sa kojim se građani Preševske doline suočavaju” i da je “poseban fokus bio otvaranje graničnog prelaza Mitrovac-Lojane između Srbije i Severne Makedonije“.

Naveo je i da su istakli “značajnu potrebu za negovanjem ambijenta pogodnog za investicije, posebno u ekonomiju, što direktno utiče na poboljšanje života građana”.

Hil na jugu Srbije boravi dva dana, a sutra će biti u Bujanovcu, gde je najavljeno da će razgovarati sa ambasadorom OEBS u Beogradu Janom Bratuom i predsednikom Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu, a srešće se i sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem.

Razlog Hilove posete su razgovori o napretku u implementacija Plana od sedam tačaka iz 2013. godine, koji su usaglasili politički lideri Albanaca sa juga Srbije, a prihvatila Vlada Srbije, na čijem je čelu tada bio Ivica Dačić, a potpredsednik Aleksandar Vučić.

***

BONUS VIDEO – Čoban: Verujem da je lajk Hilove supruge greška, ali ne može biti slučajno kada odete u nečiju vinariju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar