Hajka režimskih kerbera: Šta je Janković stvarno rekao za Nova.rs VIDEO

Politika 15. sep. 202116:51 > 16:54
Podeli:

Gostovanje bivšeg zaštitnika građana i predsedničkog kandidata Saše Jankovića u podcastu "Snaga uma" izazvalo je buru u režimskim medijima, koji su njegovu izjavu da su mu ambasadori nudili da sarađuje s režimom portumačili kao pokušaj ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića?! O tome kolika je histerija nastala zbog ovog intervjua, koji je s Jankovićem radila naša novinarka Miljana Nešković, svedoči i činjenice da se zbog njegovih reči oglasio i šef srpske države.

Osim što je rekao kako su mu „ljudi sa strane“, odnosno ambasadori, nudili da se približi vlasti, odnosno Aleksandru Vučiću i da sarađuje s njim, Janković je ispričao da je dobio savet da „bude super s predsednikom Srbije“ i da u jednom momentu sve preokrene i bude „kalif umesto kalifa“. On je podsetio kako mu se dešavalo da čuje: „Ako nećeš s Vučićem, s kim bi mogao u SNS-u. U slučaju da Vučiću otkaže srce“…

PROČITAJTE JOŠ...

Janković je naglasio da uopšte nije želeo da razmišlja o tome, kao ni o saradnji s naprednjacima.

Međutim, njegova izjava o tome kako je vrbovan da sarađuje s Vučićem i SNS u režimskim medijima je ispinovana i predstavljena kao pokušaj opozicije i ambasadora da ubiju Vučića. Jankovićevu izjavu prenosimo u celosti:

„Uveren sam da je moguće pobediti ovo zlo, ali put do pobede nad Vučićem ne ide preko saradnje sa njim, niti preko pravljenja bilo kakvih kompromisa, navodno zarad višeg cilja. Ta linija jednom kada se pređe, sve granice se gube“. (…) Politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji… Svi su mi govorili isto. Ti i Vučić ste isto godište, čak se i poznajete, on tebe poštuje, treba da budeš super sa njim, pa da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast. Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje. Treba da sedim sa nekim i da pletem zaveru kako da postanem kalif umesto kalifa? To je ružno. Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u. U slučaju da Vučiću otkaže srce… Šta na to čovek može da odgovori? Hajde da se pravimo da to nisam čuo, jer ako prihvatim da sam čuo to što ste rekli nikad više ne možemo da pričamo. Bez obzira što mi je taj čovek učinio najgore stvari u životu, šta bih ja bio ako bih tako razmišljao o njemu? To tako ne može“, objasnio je Janković i istakao da je siguran da se ovo nije dešavalo samo njemu već neka vrsta dominantnog pristupa našoj političkoj sceni oduvek“, rekao je Janković gostujući u emisiji „Snaga uma“.

Na njegovu izjavu regovao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji, makar javno, nije pomenutu priču protumačio kao pokušaj stranaca da ga ubiju, ali je rekao da zna kako je ambasadorima dostavljan njegov kardiovaskularni karton.

“Važno je da je gospodin Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. To je veoma važna činjenica. Mislim da znam i koji su. Nije strašno umreti, svi ćemo jednom umreti. Mnogo je važna ta njegova izjava za istoriju Srbije. O tome će se pisati za 10-0 ili 50 godina”, rekao je on tokom obraćanja medijima prilikom obilaska prikaza naoružanja i vojne opreme na beogradskom Ušću.

Pogledajte celu emisiju „Snaga uma“ u kojoj je gostovao Saša Janković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar