Saša Janković: Očekivali su da snimam druge opozicionare

Podeli:

Saša Janković gostovao je u podcastu Snaga uma i sa novinarkom Miljanom Nešković govorio o svemu što je naučio o ljudskoj prirodi tokom bavljenja politikom, kako je sam istakao o ovome govori "prvi put u javnosti, a verovatno i poslednji".

Saša je u podcastu rekao da je prilikom ulaska u politiku bio spreman na napade i nepočinstva koja su dolazile „sa strane vlasti“, ali nije znao šta sve može da ga očekuje u takozvanim njegovim redovima.

„Odavno sam prestao da razgovaram o ljudima koji su na vlasti. Jasno je šta mislim o njima. Dok sam bio u Beču dogodila se situacija da je predsednik jedne političke stranke, koja je sa moje strane bila, nešto debelo slagao. Tada sam pozvao potpredsednika njegove stranke koji mi je rekao – Pa Saša, naravno da je slagao. Da li je moguće da ga niste snimili? „, prisetio se Saša Janković tokom razgovora u podcastu koji u celosti možete pogledati na video linku.

„Dakle, treba da snimam razgovore sa svojim najbližim saradnicima da bih sutra izašao u medije i rekao kako oni lažu, pa da onda mogu ovi sa druge strane da se naslađuju kako je opozicija ovakva ili onakva. Na šta bi to ličilo? Sutra je kao trebalo da preuzmemo i da delimo vlast? Tako? Meni je lako da kažem da ova vlast ne valja. Ali ako treba da preuzmem odgovornost sa nekim ko je spreman na takve stvari, ja to ne želim. Ili ćemo to da uradimo kako treba i da Srbiju okrenemo u drugačijem pravcu, ili hvala lepo. Ako ne mogu da ih pobedim, ne moram da ni da im se pridružim. A mislim da može da se pobedi, jer mnogo veći broj ljudi vidi sve ovo o čemu pričamo danas“.

Saša je potvrdio da ga ni na koji način ne interesuje bavljenje politikom, da mu prija to što je ponovo vlasnik svog života i što ne mora da se odaziva uvek na pozive medija. Priznao je da politička dešavanja prati malo, ali da kada bira kome će dati svoje poverenje na opozicionoj sceni pre svega i jedino gleda do koje mere je neko spreman da ne podlegne pritiscima i da ne pređe liniju etike i odgovornosti u svom političkom delovanju ma koliko napadi bili žestoki.
„Nije poenta da jednu sociopatsku vlast zamenimo drugom“, istakao je Janković. „Ta linija jednom kada se pređe, sve granice se gube“

Podcast Snaga uma na Nova.rs emituje se svakog ponedeljka od 16h.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar