Vučić o intervjuu Jankovića: Reč je o ambasadorima, znam i kojim

Politika 15. sep. 202109:45
Podeli:
Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je siguran da Saša Janković nije slagao da su mu ambasade nudile pomoć da ga sruši sa vlasti

„Zahvalan sam mu što je to rekao, i siguran sam da nije slagao. Za to je potrebna višeslojna analiza, ozbiljnijih tu stvari ima koje su izrečene, i koje svedoče o vremenu u kome živimo. Ukazao bih samo na jednu stvar, koja je prirodna i normalna, i ne treba ljude da iznenađuje. Važno je da je gospodin Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. To je veoma važna činjenica“, rekao je Vučić, a objavio je B92.

Upozorio je da su to direktno predstavnici država koji su to govorili.

„Mislim da znam i koji su. A ja želim da pitam ljude: „A zašto vi mislite da oni hoće da ja budem na vlasti“. Pa ja neću da uništavamo „strele“, što bih ja bio u njihovom interesu, ako Srbija brže napreduje od ostalih. Što da me vole, pa nisam im iz oka ispao“, rekao je on.

Vučić kaže da ne misli da su hteli da ga ubiju, ali im je, kako tvrdi „neko dostavljao njegov kardiovaskularni karton“.

„Ali nije strašno umreti, svi ćemo jednom umreti. Mnogo je važna ta njegova izjava za istoriju Srbije. O tome će se pisati za 10, 20 ili 50 godina. Što se mene tiče, dok sam na ovom mestu vodiću politiku samostalne, slobodne, nezavisne Srbije, i vodeći računa samo o našim interesima. Za takvu politiku uvek morate da platite određenu cenu. Svi zajedno opozicioni lideri nemaju negativnih objava kao i ja. Tako to izgleda u diktaturi“, rekao je on.

Vučić je poručio da niko ne može da pobedi rezultat i rad i rekao je da mnogi zbog sujete odlaze u strane ambasade.

„Siguran sam da to nije usamljen slučaj, već ima desetine takvih ljudi. Ima ljudi u mojoj stranci koji imaju samo pozitivne objave, prema istraživanjima koje smo radili. Ali niko za njih neće glasati. Ljude zanima sadržaj, a ne objave“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Janković: Očekivali su da snimam druge opozicionare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar