Gostujući u podcastu Snaga uma, Saša Janković govorio je o "svemu što je naučio o ljudskoj prirodi tokom bavljenja politikom" i podigao veliku prašinu ovim gostovanjem. Između ostalog, Jaković je rekao da je trpeo jedan vid pritisaka sa raznih strana da se približi Vučiću, kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto.

„Politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji… Svi su mi govorili isto. Ti i Vučić ste isto godište, čak se i poznajete, on tebe poštuje, treba da budeš super sa njim, pa da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast. Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje. Treba da sedim sa nekim i da pletem zaveru kako da postanem kalif umesto kalifa? To je ružno. Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u. U slučaju da Vučiću otkaže srce… Šta na to čovek može da odgovori? Hajde da se pravimo da to nisam čuo, jer ako prihvatim da sam čuo to što ste rekli nikad više ne možemo da pričamo. Bez obzira što mi je taj čovek učinio najgore stvari u životu, šta bih ja bio ako bih tako razmišljao o njemu? To tako ne može“, objasnio je Janković i istakao da je siguran da se ovo nije dešavalo samo njemu već da je više pravilo na našoj političkoj sceni.

„Sve je to pogrešan put. Na njemu nema dobrih stanica i nema pobeda. Ove sugestije nisu nešto što se dešavalo samo meni. Uveren sam da je to paket saveta koje dobije većina političara u Srbiji „, istakao je Janković koji je tokom emisije sve vreme isticao važnost ne odstupanja od etike u politici ukoliko želimo bilo kakve realne promene.

„Uveren sam da je moguće pobediti ovo zlo, ali put do pobede nad Vučićem ne ide preko saradnje sa njim, niti preko pravljenja bilo kakvih kompromisa, navodno zarad višeg cilja. Ta linija jednom kada se pređe, sve granice se gube“.

BONUS VIDEO: Susret Vučića i Merkelove u Palati Srbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare