Pavle Grbović Foto:FoNet/Milica Vučković

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da će za predlog koji uključuje vraćanje mandata, nakon što je to najavio pokret Kreni-promeni za skupštine grada Beograda i gradske opštine Novi Beograd, biti razmotreno u kojoj meri je to moguće, kao i da li to nanosi više štete opoziciji ili vlasti."Stav PSG-a je da u narednom periodu moramo da imamo kvalitetnu komunikaciju sa opozicionim kolegama, da jasno definišemo ciljeve i pravce kretanja, ali i da radimo na ideološkom i političkom jačanju naših stranaka i na učvršćivanju veza sa onim organizacijama koje su nam politički srodne i koji dele viziju evropske građanske i demokratske Srbije", rekao je Grbović za televiziju Insajder, a prenela stranka u saopštenju.

Govoreći o mestima na kojima se spori pobeda opozicije, Grbović je rekao da očekuje da se izborna volja ispoštuje u svim mestima u kojima je opozicija jasno pobedila, a gde vlasti pokušavaju „fantomskim listama da preokrenu“ i da se nakon više podnetih krivičnih prijava nada pozitivnom ishodu i pobedi volje građana.

„Važno je da je opet uprkos bojkotu i ovakvim uslovima, veliki broj opozicionih birača odlučio da treba da izađe, pokazalo se da građani nisu željni da arbitriraju u opozicionim sukobima, željni su nade, drugačijeg pristupa u politici i promena. Po prvi put u odnosu na sve cikluse jesu postizborne prevare koje se sprovode prepravljanjem zapisnika, ali podneli smo veliki broj krivičnih prijava i očekujem pozitivan ishod“, rekao je Grbović. Ocenio je da su nedavno održani izbori dokazali da je i u „ovim okolnostima“ Srpska napredna stranka (SNS) pobediva i da taj sistem ima „ograničenja i slabosti“.

PROČITAJTE JOŠ

„Otkrili smo više nepravilnosti nego u decembru, ljudi su se ohrabrili i sve nam to daje dobar zalog za budućnost“, kazao je Grbović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare