Foto:Dragan Mujan/Nova.rs Zoran Lončarević/Nova.rs

Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana, navodi za Nova.rs da je teza da je PSG razlog nejedinstva opozicije netačna i da je to jasno svakome ko iole prati političku scenu.

Grbović tako odgovara na jučerašnje prozivke Vuka Jermića koji je rekao da Dragan Đilas koči ujedinjenje opozicije u dijalogu s vlašću, te da ne želi da se dogovori oko zajedničkih predstavnika i insistira da za tim stolom sede „patrljci Pokreta slobodnih građana i bivših šabačkih vlasti“. 

„Niti se do jedinstva dolazi izopštavanjem i vređanjem, niti se do dogovora dolazi ultimatumom. Teza da je PSG razlog nejedinstva opozicije je netačna i to je jasno svakome ko iole prati političku scenu. PSG nije bio deo ni Saveza za Srbiju, ni Udružene opozicije, ni poslaničke grupe u Beogradu, a ništa od toga nije opstalo. Moja i i uloga PSG u tome ne postoje, niti postoji naša uloga u sukobima koji traju decenijama“, kaže Grbović za Nova.rs.

Jeremić je juče naveo i da u dijalog oko izbornih uslova pod pokroviteljstvom EP opozicija ne treba da ide u čoporu, već da konačno treba izabrati dva predstavnika. Lider PSG, međutim kaže da ne veruje da će „međunarodne posrednike fascinirati brojem pregovarača (u nečemu što nisu pregovori)“.

„Potpisnici naše Platforme, a to su DS, SSP, NDMBGD, ZZS i PZP se pred EU legitimišu jasnom evropskom politikom i neupitnim uverenjem da je Srbiji mesto u EU. To je naša tačka okupljanja, ali je potpuno legitimno da ona nije svima prihvatljiva, kao što je legitimno da se drugi akteri okupe oko neke drugačije politike“, zaključuje Grbović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare