Pavle Grbović Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Pavle Grbović, zamenik predsednika PSG, kaže za Nova.rs da je do sastanka predstavnika liberalne opcije došlo na poziv organizacije Fridrih Najman - Regional sa temom perspektive liberalnih organizacije i moguće saradnje. On navodi da je tamo rekao da nema mandat da pregovara i ističe da je njegov lični stav da saradnja sa LDP nije moguća.

Portal Nova.rs juče je objavio da su funkcioneri LDP, SMS, Nove stranke i PSG razgovarali o mogućoj saradnji i eventualnom formiranju novog opozicionog bloka, a okupili su se na poziv jedne nevladine organizacije, što je za Nova.rs rekao i Pavle Žujović iz LDP.

PROČITAJTE JOŠ...

Na sastanku je bio i Aris Movsesijan iz Nove stranke, Tatjana Macura iz SMS i Pavle Grbović iz PSG.

Grbović za naš portal kaže da je bio na jednom sastanku, te da nije siguran da je na njemu bio neko iz LDP. On je navodi da je moguće da je bilo više sastanaka, ali da je on bio samo na jednom.

„Organizacije Fridrih Nojman – Regional pravili su sastanak sa temom perspektive liberalnih organizacija i moguće saradnje. Pokrenula se tema moguće tehničke i programske saradnje, te zajedničkog iznošenja ideja. Tamo sam rekao da nemam mandat da pregovoram o tome, sve i da želim, a moj lični stav je da je saradnja sa LDP nemoguća“, ističe on.

Đorđo Žujović iz LDP juče je za naš portal rekao da je do sastanka predstavnika proveropskih liberalnih stranaka došlo na poziv NVO Regional.

PROČITAJTE JOŠ...

„Oni su pokrenuli razgovor na temu gde su prepreke i zašto ove grupacije ne mogu da se okupe kao što su se okupile stranke desnog bloka. Sastanku su prisustvovali viši funkcioneri i članovi stranaka. Govorilo se o potencijalnoj saradnji i ukrupnjavanju. Međutim, mnogo toga zavisi i od onog šta će reći skupštine PSG i Nove stranke, koje čekaju izbori“, navodi Žujović.

Da je razgovora bilo, ne i nekog dogovora, za Nova.rs navela je i Tatjana Macura, dok je Aris Movsesijan naveo da je priča o ukrupnjavanju opozicije samo pomenuta u razgovoru, kao i da su učesnici sastanka pričali na temu šta je budućnost liberalizma u Srbiji.

„Reč je o neformalnim sastancima, koji se ne mogu smatrati pregovorima. Ja tamo nisam bio nikakav pregovarač, niko me za to nije ovlastio. Nas očekuju izborna konferencija početkom oktobra i Nova stranka se trenutno time bavi“, navodi on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare