Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, zarađuje dve plate – jednu gradonačelničku i drugu kao spoljni saradnik guvernerke Narodne banke Srbije. Gradonačelnička plata iznosi 110.743,28 dinara, dok je saradnička plata Dašića 110.000 dinara, pokazuju podaci o imovini i prihodima funkcionera objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, piše portal Pressek.

Dašićeva imovinska karta, koja je takođe javno dostupna, pokazuje da gradonačelnik Kragujevca u svom posedu nema nekretnine, niti štednju ili bilo kakav depozit u bankama, piše Pressek.

Agenciji za sprečavanje korupcije gradonačelnik je prijavio da u svom vlasništvu ima automobil Volkswagen Passat star 8 godina i motocikl Honda Africa Twin DCT SD04 CRF1000L 2016. godište.

Foto: Printscreen/Agencija za sprečavanje korupcije

 

Da podsetimo, u zvaničnoj biografiji gradonačelnika Kragujevca navodi se da potiče iz oficirske porodice, „što ga je donekle i opredelilo da nakon Srednje ekonomske škole u Kragujevcu, studije završi na Vojno-tehničkoj akademiji u Beogradu 2002. godine kao diplomirani ekonomista i oficir“.

Pročitajte još:

Karijeru je započeo zvanjem potporučnika u logističkoj brigadi za snabdevanje i opremanje Generalštaba i Ministarstva odbrane. 2005. godine karijeru nastavlja u Agenciji za privatizaciju RS, prvo kao pomoćnik rukovodioca projekta, a kasnije i kao direktor regionalnog centra u Kragujevcu. 2012. godine zasniva radni odnos u Narodnoj banci Srbije na poziciji direktora odeljenja Prinudne naplate u Kragujevcu, da bi pola godine kasnije na poziv Guvernera NBS prešao u Beograd radi dodatnog angažovanja na mestu ličnog savetnika za regionalni nadzor u filijalama u Kragujevcu, Nišu i Užicu, i po ovlašćenju Guvernera koordinator Sektora za poslove sa gotovinom i trezorskim odeljenjima u filijalama u Beogradu i Novom Sadu.

Nikola Dašić je jedan od osnivača gradskog odbora SNS Kragujevac i član Izvršni odbor stranke.

Kao prvi čovek grada Kragujevca i nosilac izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, Dašić je na funkciju stupio 24. avgusta kada je Kragujevac dobio i jedanaestočlano gradsko veće.

Tajnim glasanjem, Dašić je dobio poverenje 70 od 87 odbornika, novog saziva lokalnog parlamenta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare