Foto:Screenshot/Nova S

Novi gradonačelnik Kragujevca je Nikola Dašić iz Srpske napredne stranke, nosilac izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu". Kragujevac je dobio i jedanaestočlano gradsko veće.

Diplomirani ekonomista i oficir, Nikola Dašić na mesto prvog čoveka grada, dolazi iz Narodne banke Srbije, prenosi RTS.

Pored gradonačelnika, na sednici Skupštine grada po hitnom postupku, Kragujevac je dobio i jedanaestočlano gradsko veće.

Tajnim glasanjem, Dašić je dobio poverenje 70 od 87 odbornika, novog saziva lokalnog parlamenta.

Od sedam političkih organizacija koje su prešle cenzus na lokalnim izborima, pet su na vlast, dok su dve u opoziciji, prenose lokalni mediji.

Vlast u Kragujevcu SNS formirala je sa SPS-om i JS, 300 Kragujevčana i Pokretom Volim selo svoje, Pokretom obnove Kraljevine Srbije, Kragujevačkom pričom i tolerancijom i delom odbornika koji su nakon izbora istupili iz Zajedno za Šumadiju. U opoziciji u novom sazivu Skupštine grada su, kao što su i najavljivali, Zajedno za Šumadiju i Srpski pokret obnove, a pridružila im se i Grupa građana Alternativa.

Novoizabrani gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je za lokalne medije da samo dve lokalne liste nisu koalicioni partneri pobedničke liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ i da će nova vlast sa njima imati „korektan odnos i saradnju“.

Najavio je da gradska vlast neće odstupiti „ni pedalj“ od svega onoga što je govorila u kampanji i da je svaki investicioni projekat važan za grad.

Od investicija u sportu Dašić je naveo stadion „Čika Dača“, a od investicija u infrastrukturu to je Severna obilaznica sa spajanjem na Moravski koridor, i najveći komunalni problem- grejanje na ugalj tako da, kako je rekao, ti kotlovi i u Energetici moraju da budu promenjeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare