Dragica Nikolić Raška
Dragica Nikolić Foto: Printscreen N1

Komisija za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica u opštini Raška, konačno je proglasila rezultate izbora za Savet Mesne zajednice Gradac.

Posle čak dva ponavljanja izbora, izabrano je petočlano rukovodstvo te seoske mesne zajednice. Među njima je i opoziciona kandidatkinja Dragica Nikolić, koju je predložilo udruženje građana Lokalni front Raška.

Po broju osvojenih glasova Dragica Nikolić našla se na drugom mestu sa 71 osvojenim glasom i jedina je kandidatkinja opozicije koja će biti u rukovodstvu jedne mesne zajednice.  U 19 mesnih zajednica u Raški izabrano je ukupno 123 članova saveta, a 122 su iz SNS.

Zbog Dragice Nikolić iz sela Gradac, nadomak Raške, Srpska napredna stranka je u dva navrata poništavala izbore jer lokalni naprednjaci nisu mogli da se pomire sa činjenicom da ih u trci za članove Saveta Mesne zajednice Gradac pobeđuje jedna studentkinja, pa su zbog toga prekrajali izbornu volju građana, tražeći izgovore za ponovni izlazak na birališta.

Dragica je studentkinja Elektrotehiničkog fakulteta u Beogradu i već pet godina radi kao softverski inženjer. Odluku da se kandiduje za članicu Saveta Mesne zajednice Gradac (opština Raška) donela je zbog toga što veruje da u tom mestu postoji potencijal za kvalitetan život, ali i zbog želje da prekine dosadašnju praksu vlasti koja je sve važne odluke skrivala od meštana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare