Zlatibor je dobio najdužu gondolu na svetu, a gde je nešto veliko i grandiozno, tu je i prvi čovek države - Aleksandar Vučić. Dojučerašnjem političkom protivniku, predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću, za kojeg su naprednjaci govorili da je “kriminalac”, “lopov” i “lokalni šerif”, odobrena je izgradnja tek nakon razgovora sa Vučićem, čime je stavljena tačka na dugogodišnji spor republičke vlasti i čelnika čajetinskog rukovodstva i još jedanput potvrđeno da u Srbiji jedan poziv menja sve.

„Nisam došao zbog razgovora političkih partija već da podržim projekat od važnosti za Srbiju“, rekao je Vučić danas na svečanom otvaranju zlatiborske gondole. 

On je dodao da ga „ne zanima ko je na vlasti i ko je došao na ideju da gradi gondolu“ i da Stamatoviću nije trebao više od jednog razgovora sa njim da ga ubedi da je potrebno da dobije potrebne dozvole.

Sukobi i teške reči su zaboravljeni zahvaljujući razgovoru Stamatovića i Vučića, a pomirenje je, kao što se može videti, ozvaničeno prvom Vučićevom posetom Čajetini od kad je preuzeo vlast.

Pročitajte još...

Informacija da su dozvole odobrene tek pošto je predsednik “uvideo značaj projekta”, nije iznenađujuća, ako se uzme u obzir da prvi čovek države često iskazuje potrebu da iskorači iz svojih nadležnosti i da odlučuje o stvarima za koje nije nadležan.

Njegova je bila poslednja i kad se određivao sastav Vlade, a da Vučićev poziv ima “magijsku moć” mogli smo da vidimo i u oktobru prošle godine kad je  neposredno pred vojnu vežbu na Pešteru obišao meštane Sjenice. U poseti jednom od domaćinstava, on je domaćinu „sredio“ da dobije trafo stanicu.

Predsednik se prihvatio telefona, pozvao Grčića, naredivši mu da do juna “sredi” jednu trafo stanicu.

Pored sređivanja dozvola za gondolu i izgradnju trafo stanica, čovek čija bi funkcija trebala da bude cermonijalna, pokazao je umešnost i u crtanju puteva i pomeranju brda.

“Ovo sam crtao lično”, pričao je Vučić novinarima priliko predstavljanja novih puteva, a kad su se problemi pojavili u vidu geografskih prepreka na Koridoru 10, on je imao spremno rešenje:

“Treba da sruše ovo brdo, da pomere ovu zemlju kompletno na drugu stranu”.

Da je Vučić na Zlatiboru pravi čovek na pravom mestu, potvrđuje i njegovo prethodno iskustvo tokom razmatranja kako bi trebalo da izgleda beogradska gondola. Tom prilikom je imao spreman savet i za stručnjake nakon diskusije koliko žica treba da ima gondola.

“Zbog vetra, zbog košave, to treba da bude na tri, a ne jednoj kako se to kaže, žici ili kablu“, savetovao je predsednik.

Ni istrage ne mogu da porođu bez predsednika. Znao je pre istražnih organa da direktor Koridora Zorana Babić nije kriv za udes u kojem je učestvovao, jer je video kompletan snimak. Takođe,  znao je pre svih ko je ubica iz Belvila, kao i kako izgledaju slike iz istrage ubistva pevačice Jelene Marjanović.

Pročitajte još...

Predsednik je regulisao i pitanje penzija predloživši Siniši Malom i Ani Brnabić “švajcarski model”, dok se onima koji pate zbog “švajcaraca” ukazao kao spasilac i rešio probleme – dovoljna je bila jedna “sponatana” poseta protesnom skupu zaduženih u francima, kratak razgovor pred kamerama i muke zaduženih su nestale.

„Kao boga vas molim, otiđite kućama i vratite se za sedam dana, u sledeći petak, ako se ništa ne uradi, ako ne budete zadovoljni ponašanjem države“, poručio je okupljenima predsednik.

„Vaši ljudi posle neka kažu jesu li zadovoljni ili ne, ali nemojte da gladujete ili budete žedni“, zamolio ih je Vučić.

I tako u nedogled… Bilo da imate problem sa kanalizacijom, kao stanovnici Borče ili vam je potreban asflatiran put poput žitelja leskovačkog kraja, dovoljno je da zamolite predsednika – jedan razgovor menja sve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare