GIK Šabac: SNS 37 mandata, lista Zelenovića 22…

Politika 17. okt. 202016:42
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Gradska izborna komisija u Šapcu usvojila je danas izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za odbornike Grada Šapca, kao i odluku o dodeli odborničkih mandata, objavio je Tanjug.

Izborna lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila je 37 mandata, izborna lista Nebojša Zelenović – Šabac je naš 22 mandata i izborna lista Jelena Milošević – Novi tim za Šabac sedam mandata.

Kako prenosi Tanjug, po jedan mandat osvojili su izborna lista Ruska stranka – Slobodan Nikolić, izborna lista Ujedinjena Demokratska Srbija – Prilika i izborna lista dr Dejan Pavlović – Evropska zelena partija.

Izborna komisija Grada Šapca će, u skladu sa članom 45. Zakona o lokalnim izborima, kandidatima kojima je dodelila mandat izdati uverenja da su izabrani za odbornike Skupštine grada Šapca.

Inače, 10 od 20 članova GIK-a u Šapcu podnelo je ostavku nakon upada naprednjaka u prostorije te komisije, jer su smatrali da su bezbednosno ugroženi. Kako je rekao za Nova.rs Budimir Pavlović, bivši predsednik GIK-a, članovi SNS praktično su ga držali uhapšenog u zgradi i nisu mu dozvoljavali da izađe napolje.

On je rekao da je šest puta zvao policiju, ali da su samo dva policajce došla i to ispred zgrade, gde su simpatizeri SNS održali protest i uzvikivali uvrede na račun funkcionera ZZS.

„Niko od policajaca nije došao u prostorije, a ja sam im prijavio da sam praktično uhapšen“, rekao je on.

 

Komentari

Vaš komentar