Nebojša Zelenović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je 10 članova Gradske izborne komisije (GIK) podnelo ostavke jer nisu hteli da trpe pritiske već da odlučuju nezavisno i po svojoj savesti, Srpska napredna stranka je odlučila da izmisli GIK koja donosi lažne odluke, rekao je za Nova.rs gradonačelnik Šapca i nosilac izborne liste "Šabac je naš" Nebojša Zelenović.

„Bez 10 članova i predsednika GIK-a koji su podneli ostavku, nema ni GIK-a. SNS je izmislila novu instituciju. Lažna komisija donosi nepostojeće odluke. Oni su preuzeli instituciju GIK-a, preselili je na adresu stranke koja nas sada obaveštava šta radi GIK“,istakao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, takva komisija je počela da radi, da razmatra po prigovorima i odlukama što je sve nezakonito, a odluke, kako kaže, „donose na isti način na koji su učestvovali u krađi ovih izbora čineći krivična dela“.

Dodaje da odluke ne znaju niti su ih videli, ali da je prosto neverovatno, „da nas sada SNS obaveštava kao građane šta ta Gradska izborna komisija kao institucija radi“.

„Zamislite sutra će da nas SNS obaveštava i kako sud presuđuje, kako će policija da odlučuje, zamislite da vam sutra ne treba zdravstvena knjižica nego članska karta stranke da se lečite“, upozorava Zelenović.

Najavljuje da će podneti krivične prijave protiv svih koji su u tome učestvovali, a to su, kako kaže, funkcioneri SNS i svi oni koji rade taj posao nezakonito.

On je naveo i da je jedna članica GIK-a, koja se pridružila članovima komisije iz SNS, dobila presudu da ne može da bude u izbornoj komisiji, a ipak se pojavila na njihovim sastancima.

„Strašnije od svega je da se mi ovde borimo sa krivičnim delima i svaki put kada mislite ovo je kraj i nema dalje, pojavi se neko novo, još gore krivično delo“, ukazao je Zelenović.

On veruje da će se odgovornosti tih ljudi utvrditi kad tad i da će svi odgovarati, „pred našim ili nekim stranim sudovima koje naša država priznaje, kao što je sud u Strazburu“.

Prema njegovim rečima, ova situacija se može prevazići ali je činjenica da za nekim normalnim i zakonitim radnjama ne postoji interes, a sustinski interes kod SNS ne postoji zato sto oni nemaju većinu u Šapcu.

„Mi dajemo maksimum i radimo po zakonu, potpuno smo ogolili ovaj sistem i imamo dokaz za svaku otimačinu i krivotvoreni proces od početka do sada, sve nepravilnosti i nezakonitosti koje su proizveli članovi SNS, aktivisti i kriminalci“, rekao je Zelenović.

Podsećamo, Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da je sinoć, u prisustvu 11 od 21 člana, nastavljen rad komisije i održana nova sednica GIK-a.

Gradska izborna komisija je prihvatila prigovor SNS-a i poništila odluku o ponavljanju glasanja i raspuštanju biračkog odbora na biračkom mestu Šipurske livade i odbila sve podnete prigovore na ponovljenom glasanju 3. oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar