Jelena Trivan Foto: Nova.rs

Direktorka Službenog glasnika, kompanije Mtel u BiH i predsednica UO Filmskog centra Jelena Trivan, reagovala je na tekstove koje su novina Nova i portal Nova.rs objavili o njoj. U poslednjem broju novina objavili smo informaciju da Jelena Trivan između ostalog u dve kompanije u kojima je istovremeno direktorka, zarađuje mesečno gotovo 7.000. Jelena Trivan se tim povodom oglasila preko PR agencije.

Njen odgovor dotavljen redakciji lista Nova i portala Nova.rs prenosimo u celosti:

„Povodom poslednjih tekstova u Vašim dnevnim novinama, koje su najavljene kao “jedina profesionalna novina”, a posredstvom kojih na dnevnom nivou kršite Zakon o javnom informisanju i na tabloidan način birate i tretirate i teme i ličnosti, osećam dužnost i odgovornost da Vam se obratim na tu temu:
Novinarstvo nisu kuloarski prikupljene informacije, nego zvanični podaci i mogućnost druge strane da iznese svoj stav. Ja tu priliku nisam imala, niti ste mi ikada postavili pitanje o mojim primanjima i poslu koji obavljam.

Tužno je svakako što ste, u duhu svakog tabloida, moje lice predstavili kao sliku sa poternice ispod koje se samo smenjuju laži. Tužan je i motiv što Vam je svako ko radi za Telekom ne neko ko radi za državu, nego neprijatelj koji ne radi za SBB. Tužno je i sto Vam nisu tema nikada bili rezultati neke kompanije, a dobro znate da je JP Službeni glasnik već godinama jedno od najstabilnijih i najuspešnijih javnih preduzeća, pa kad već o tome ne želite da informišete javnost, tužno je što bar jedno od kapitalnih izdanja ili stotine priznanja nije bilo vaša tema.

Istovremeno, tužno je što i nijednu istinitu reč o radu Filmski centar Srbije niste izneli, pošto najveći strah filmskih radnika danas nije da li će se ponoviti konkurs za eminentne reditelje, a hoće, nego da li će se ne daj bože vratiti vreme u kojem u istom tom FCS niko nije mogao da radi, niti se u film ulagalo.

Tužno Vam je isto tako i novinarsko istraživačko zaključivanje – da se zahvaljujući slikama sa sajta može videti da sam bila nekoliko puta na poslu u mtel-u. Pošto osim što, razume se, redovno dolazim na posao i ne slikam se nego radim, ta je cinjenica, baš kao i u Službenom glasniku, već viđena u rezultatima poslovanja. I koliko i šta radim. Na moj dolazak baš zbog mojih dosadašnjih rezultata berza je reagovala tako sto su akcije porasle za 15 odsto, dok je istovremeno uvećan i broj korisnika i ebitda, jer kao što sam rekla, moj rad se ne meri slikama nego finansijskim rezultatima.

Na kraju, da razjasnimo i deo o platama. Baš kao što ste lažno preneli da za mene ima novca u FCS za razliku od reditelja, ja nikada nisam dinar primila u FCS, tako da je i ovde reč o nečemu što bi se nazvalo industrijskom špijunažom, naklapanjima i nagađanjima, jer mtel nije javno preduzeće već akcionarsko društvo i baš kao u SBB-u, koji se oseća ugroženim od svakog sposobnog čoveka, u mtel-u plate nisu javni podatak.

Dakle, mtel nije javno preduzeće, već akcionarsko društvo koje posluje na berzi, zbog čega ugovori o platama nisu javni podatak, čime dalje dolazimo do zaključka da bez provere ovih činjenica Vaša pisanja imaju za cilj isključivo targetiranje i ugrožavanje moje bezbednosti. Što se tiče Službenog glasnika, zahtev da mi se ne isplaćuje naknada zaveden je još odavno.

O glupostima o stanu i vozaču koji su prava slika bulevarskog novinarstva ne bih ni da pričam. Tužno mi je i da demantujem.

Jednom rečju, nema više nijednog Vašeg čitaoca, a ne nekoga ko misli drugačije, a da mu nije jasno da je reč o naručenoj kampanji i postaje zaista besmisleno gledati kako od svih problema u državi, Vama je glavna Jelena Trivan. Zato želim da Vam kažem da ja nemam problema da se borim istinom, ali imajte svest da ovakvim tekstovima crtate metu jednoj ženi koja živi sama sa detetom, a koje neko, poveden Vašim pričama može da ugrozi.

P.S. Pošto je u međuvremenu zaključeno da su sve laži o radu FCS zapravo laži, a napadi politička kampanja, pa ste prešli na drugu temu, nadam se da nećete u duhu matrice koju primenjujete na ostalim političkim protivnicima, preći na dete pošto to svakako ovde nije nepoznanica u „slobodnom novinarstvu“.

Bonus video: Predsednik Vučić žvaće, telefonira i postavlja trafostanice

ć

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare