Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i kandidat za gradonačelnika Niša Đorđe Stanković objavio je da se i u ovom gradu opozicija od jutros bori sa "bugarskim vozovima" i organizovanim glasanjem. Na mreži X objavio je i printskrinove poruka, kako on tvrdi, aktivistkinja SNS koje su se sakrile ispod stolova u niškom vrtiću "Pčelica".

„Ceo dan se borimo sa raznim nepravilnostima. Naši kontrolori od jutros sprečavaju bugarske vozove i organizovano dovođenje birača. Sada smo bili i do predškolske ustanove ‘Pčelica’ za koji znamo da je bio kol centar SNS, gde su se zaposleni krili ispod stola kada smo došli. Nišlije“, napisao je Stanković u opisu viidea koji je objavio na X i dodao:

„Na vama je da izađete na glasanje, garantujem vam da ćemo odbraniti vaš glas. Potrebno je da izađemo u što većem broju na glasanje i oslobodimo naš grad! Ovo nije jedina institucija koja se zloupotrebljava, već je SNS organizovao sva preduzeća da učestvuju u ovome! Zato je važno da izađemo, ako izlaznost bude preko 55% svakako SNS ide u istoriju!“.

Inače, u objavljenim porukama, između ostalog piše:

„Đorđe Stanković sa nekima je ispred. Lupaju. Deru se“.

Zatim idu saveti:

„Ne otvaraj. Gasi svetla. Pravi se mrtva“.

I poslednja poruka:

„Svi smo ispod stolova“.

U Nišu se danas, kao i u Novom Sadu, Beogradu i više od 80 gradova i opština održavaju lokalni izbori.

Najturbulentnije je u Novom Sadu, gde je otkriven kol centar SNS u zgradi sajma, nakon čega je došlo do sukoba opozicije i građana sa policijom.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare