Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

“Poruka načelnika policijske uprave u Kikindi Dušana Glišina, koji mi je rekao da “pazim šta radim”, predstavlja novi stil obraćanja  policijskih službenika uspostavljen od strane Aleksandra Vulina. Međutim, moram da kažem da se nisam uplašio ove pretnje, niti ovakve stvari mogu uticati na moje delovanje”, rekao je za Nova.rs advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić.

Sukob policije sa Gajićem počeo je nakon što je beogradski advokat pružio podršku poverenici Narodne stranke u Kikindi Svetlani Kozić, koja je u nekoliko navrata na društvenim mrežama govorila o zloupotrebama u tom mestu.

“Govorili smo nezakonitom načinu izbora novog direktora u kikindskoj predškolskoj ustanovi ‘Dragoljub Udicki’. Kozić je o tome pisala na društvenim mrežama, nakon čega su je dva pripadnika MUP obavestila da se pazi od tih ljudi koje je ona dovela u vezu sa pomenutom aferom”, navodi Gajić, dodajući da je policija zloupotrebljena za prenošenje pretnji Srpske napredne stranke.

Gajić navodi da je savetovao Kozić da obavesti policiju da su joj na vrata dolazili njeni pripadnici sa namerom da je zaplaše.

Pročitajte još...

“Nakon što sam govorio o ovom slučaju, oglasio se načelnik policije Glišin, koji mi je rekao da povedem računa. Pošto je neobrazovan, poručio mi je ‘da ne govorim neargumentovane neistine’, verovatno misleći da postoje ‘argumentovane’. Ova pretnja nije upućena meni samo kao predstavniku Narodne stranke, već i kao advokatu Svetlane Kozić”, podvlači Gajić.

On kaže da neće preuzimati konkretne korake povodom ove situacije, jer pomenuta poruka nema nikakvog uticaja na njega.

“Ja ovo vidim kao novi stil obraćanja unutar policije, koji je uveo novoizabrani ministar Aleksandar Vulin. Oni bahato ponašanje više ne mogu da sakriju i to je svima jasno. Neću preduzimati nikakve korake protiv Glišina, ali ćemo početi ozbiljnije da pratimo šta radi”, rekao je Gajić.

Šta je izjavio načelnik policijske uprave Dušan Glišin

U izjavi dostavljenoj medijima, Dušan Glišin je odbacio ranije tvrdnje Gajića da policijski službenici u Kikindi postupaju po nalogu Srpske napredne stranke i zastrašuju građane.

U saopštenju koje je prenelo Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), Glišin je kazao da je policija u službi građana i da bi Gajić trebalo da „povede računa“ kad iznosi takve „neargumentovane i grube neistine“.

Pročitajte još...

„U konkretnom slučaju o kome Gajić govori, policija je postupala po prijavi koju je v.d. direktorka Predškolske ustanove ‘Dragoljub Udicki’ podnela protiv članice Narodne stranke Svetlane Кozić“, rekao je Glišin.

Dodao je da je policija o svemu obavestila tužilaštvo, a koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, „tako da slučaj treba da se svede na privatnu tužbu, uz preporuku da se Svetlana Кozić upozori na ponašanje“.

On je kazao da je Svetlani Кozić izdato Uverenje o tom događaju i da je u njemu „opisano postupanje policijskih službenika i mere koje su preduzete“.

Zbog čega je policija dolazila kod Svetlane Kozić

Članicu Glavnog odbora Narodne stranke i Gradskog odbora Кikinda Svetlanu Кozić ispitivali su policijiski službenici zbog objave na društvenim mrežama o stanju u Predškolskoj ustanovi „Dragoljub Udicki“, saopštila je ta politička opcija.

Foto/FB printscreen

Кozić je dodala da ne zna po čijoj prijavi i po kom osnovu ju je policija uopšte ispitivala.

“Razlog njihovog dolaska na moju kućnu adresu je, kako su naveli, javna kritika preko društvenih mreža koja se odnosi na moguće zloupotrebe u predškolskoj ustanovi. Saopštili su mi da su došli kako bi se predupredili eventualni sukobi i sudski procesi između mene i prozvanih činovnika”, rekla je Кozić za nedeljnik Кikindske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare