Vladimir Gajić Foto: N1

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da je brutalno prebijanje u Novom Sadu za koje je osumnjičen Ivan Kontić iskorišćeno kao povod za novi sukob između ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i brata predsednika Srbije Andreja Vučića, kome "policija brani da radi šta hoće po Vojvodini“.

„Prebijanje se koristi da bi se ’dovela u red’ policija u Novom Sadu, koja u određenom segmentu ometa rad ozbiljnog međunarodnog kartela. Miroslav Parović, koji je objavio snimak prebijanja, eksponent je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je eksponent Andreja Vučića. Oštećeni mladić ćuti jer misli da mu je to bolje nego da ga skrate za glavu“, rekao je Gajić televiziji N1.

On je ocenio da je u sukobu policije i tužilaštva u Novom Sadu „policija više u pravu“, i dodao da je „nesumnjivo“ ono što je rekao načelnik novosadske policije – da je policija iste večeri obavestila tužilaštvo o događaju.

„Verujem da su obavestili tužilaštvo. Po Zakoniku o krivičnom postupku, ’komandant’ krivičnog postupka je tužilaštvo, a ne policija“, naveo je Gajić.

Gajić je dodao da je u toku permanentan sukob između Stefanovića i drugih moćnih i važnih delova SNS-a.

„Problemi su za Stefanovića počeli kada je iz MUP-a oterao Dijanu Hrkalović. Ne bi trebalo zaboraviti da je tu bilo i uticaja iz Vašingtona, kao ni njenu vezu sa jednim od crnogorskih klanova koji su učestvovali u 90 odsto mafijaških likvidacija u poslednjih nekoliko godina“, rekao je Gajić.

Kako je saopštila Narodna stranka, Gajić je dodao da će prebijanje za koje je osumnjičen Ivan Kontić pasti u zaborav kao što je palo u zaborav hapšenje njegovog branjenika, radnika „Krušika“ Aleksandra Obradovića, koji je uhapšen pre tačno godinu dana.

Gajić je ocenio da u Srbiji više nema linije razdvajanja između kriminala i države.

„Od kada je na vlasti Aleksandar Vučić, navijači su preuzeli poslove obezbeđenja  splavova, oni nikome ne odgovaraju, prodaju drogu na splavovima, događaju se ubistva u centru Beograda… Ozbiljan kriminal se odvija nekažnjeno i oni rade šta hoće, baš kao što je radio i Željko Ražnatović Arkan devedesetih godina“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je „država umešana u sve kriminalne delatnosti koje donose mnogo novca, kao što su oružje i droga“ i ocenio da „najgore vreme tek sledi“.

„Zamislite kako će izgledati Srbija kada se vlast bude zaljuljala, koliko će biti ubistava. Ako neko veruje da će ovaj režim da ode sa vlasti izborima, taj je u velikoj zabludi“, zaključio je Gajić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare