Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pokret Ekološki ustanak doneo je odluku da izlazi na izbore na svim nivoima, zakazanim za proleće 2022. godine, potvrdio je predstavnik tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Potpuno smo svesni da je ovo u šta ulazimo prljavije od rakitskog blata, šuta na Revi i toksičnije od koncetrovane sumporne kiseline Rio Tinta. Doneli smo tu odluku sa jednim osnovnim motivom, a to je da otklonimo uzrok najvećeg zagađenja u Srbiji, a to je režim Aleksandra Vučića. Zato izlazimo na izbore“, izjavio je Jovanović Ćuta za list Danas.

Uoči predstavljanja pokreta Ekološki ustanak u Beogradu, on je kazao da je program Pokreta pre svega baziran na ekološkoj platformi odbrane životne sredine, prirode i ljudi.

Prema njegovim rečima, Pokret želi da spreči da Beograd ostane bez vode na Makišu, Rio Tinto, ali i „da strana kompanija, (ministarka rudarstva i energetike) Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić raseljavaju ljude koji nas hrane“.

„Ono za šta se zalažemo, takođe osnovni cilj, jeste da Zakon o zaštiti prirode bude iznad svih zakona. Dakle, mogu infrastrukturni projekti, građevinarstvo, energetika, saobraćaj, radna mesta – da, ali pod jednim uslovom – da nema trovanja“, rekao je Jovanović Ćuta.

List Danas piše da se očekuje da Jovanović Ćuta nastupi na listi sa Ne davimo Beograd i liderom stranke Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem, a dodaje da bi Zelenović mogao biti i predsednički kandidat te kolone, koja ima podršku poslanika evropskih Zelenih.

Bonus video – Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare