Foto: Promo

Članica Predsedništva Dveri Gordana Marinković Savović ocenila je da režim Aleksandra Vučića kontroliše sve televizije sa nacionalnom frekvencijom, sve tabloide koji brutalno napadaju sve koji ne razmišljaju kao ovaj režim, kontroliše REM, a sada će kontrolisati i novinsku agenciju TANJUG.

„Da nema kraja želji ove vlasti da kontroliše sve medije u Srbiji, govori i to što je Vlada Srbije odobrila na korišćenje logo, slogan i deo arhive TANJUG-a, kao i preuzimanje oko sto zaposlenih, firmi „Tačno“. Nju su pre mesec dana osnovali RTV Pančevo vlasnika Radoice Milosavljevića i „Minakord media“ vlasnika Željka Joksimovića i Manje Grčić“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Radoica Milosavljević poznat u Srbiji kao kupac mnogih lokalnih medija (RTV Кruševac, RTV Pančevo, SOS Кanal Plus iz Beograda, RTV Кanal M iz Paraćina, TV Pirot, TV Požega, TV Telemark Čačak, RTV Bačka Palanka, RTV Brus, RTV Caribrod i Centar za informisanje Novi Кneževac), koji su odmah po kupovini postali „udarna medijska pesnica“ Srpske napredne stranke i tako zatvorili medijski prostor od lokalnih do republičkih medija.

„Iako danas imamo čitav set zakona kojima se garantuju medijska prava i slobode izražavanja, brojna istraživanja pokazuju da stanje u medijima nikada nije bilo gore“, ocenila je Gordana Marinković Savović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar