Foto: N1, Pritnscreen, Arhiva

Da će Tanjug biti predmet kupoprodajnog ugovora vidi se iz javno dostupne dokumentacije u Ageniciji za privredne registre. Naime, kod Novinske agencije Tanjug stoji zabeležba o zaključku Vlade Srbije koji je osnov za sklapanje ugovora između države i Privrednog društva "Tačno" d.o.o. iz Beograda, čiji je jedan od vlasnika Željko Joksimović.

Vlada Srbije, 10. decembra 2020. donela je zaključak kojim je dala saglasnost na Nacrt ugovora o „ustupanju iskorišćavanja drugih imovinskih prava u svojini Republike Srbije“. Tim zaključkom je predviđeno zaključenje ugovora između Republike Srbije kao titulara i Privrednog društva „Tačno“.d.o.o. sa sedištem u Dečanskoj br.12 u Beogradu.

Foto: APR

Firma „Tačno“ d.o.o. osnovana je samo 15 dana pre nego što je Vlada dala saglasnost na ovaj ugovor, tačnije 17. novembra 2020.

Vlasnici firme su Minacordmedia sa 40 odsto i RTV Pančevo kao većinski vlasnik sa 60 odsto.

Foto: APR

Firma „Tačno“ osnovana je sa samo 1.000 dinara osnivačlkog kapitala, a direktor je Manja Grčić, koja ima više od 15 godina iskustva u medijskoj industriji, a koja sa suprugom Željka Joksimovića, Jovanom od skora vodi Jutranji program na njegovoj K1 televiziji. Manja Grčić je inače dugogodišnja prijateljica i kuma Jovane Joksimović.

Foto: APR

Pretežna delatnost za koju je registrovana firma „Tačno“ je proizvodnja kinematografskih dela, audio vizuelnih proizvoda i televizijskog programa.

Inače, vlasnici Minacorda, koji ima udela u firmi „Tačno“ su Željko Joksimović sa 80 odsto i Manja Grčić sa 20 odsto. Minacord media je vlasnik nekoliko kablovskih kanala koji se emituju u Telekomovoj distributivnoj mreži.

Nezvanična saznanja o tome da privatna kompanija Minacord media u vlasništvu pevača Željka Joksimovića i suvlasnice K1 televizije Manje Grčić kupuje Novinsku agenciju Tanjug,  objavila je sinoć Newsmax Adria

U Tanjugu ovu informaciju za Newsmax Adria nisu hteli ni da potvrde ni da demnatuju, a Manja Grčić je u poruci za ovaj kanal odgovorila da se ne radi o kupovini Tanjuga i da će se u narednih 7-10 dana znati više o toj transakciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare