Dubravka Đedović Handanović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Handanović Đedović demantovala je da se litijum iskopava oko Niša, o čemu je pričala narodna poslanica SSP Jelena Milošević.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Handanović Đedović istakla je da je netačno da se litijum istražuje u okolini Niša.

„U Šapcu nema istražnih prava, u Topoli gde smo takođe čuli mnogo neistina u vidu istraživanja i iskopavanja pa smo objasnili da se u Topoli istražujemo samo mermerisani krečnjak. Juče je postavljeno pitanje što se tiče Niškog okruga pa je jedna poslanica objavila da se istražujemo tamo, nema nikakvih istraživanja kada je reč o mineralu litijumu u Niškom okrugu. Ima istraživanja na samo tri istražna polja i to su Niška Banja, Rašan i Svrljig. Tu se vrši ekpsloatacija krečnjaka i kalcita, znači ovim se zloupotrebljava se rudarska i geološka struka. Zaista da malo više povedete računa kada govorite o kopanju, kada koristite pežorativne izjave i koje vi koristite“, rekla je ministarka.

Podsetimo, poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević kaže da je prema njenim informacijama već počelo istraživanje u vezi iskopavanja minerala na teritoriji grada Niša i opštine Merošina.

„Budući da se Niš našao na mapi mesta u kojima će se vršiti ili se vrše istraživanja minerala, obratila sam se ministarki rudarstva i energetike s pitanjima koja se odnose na istraživanja u Nišavskom okrugu, piše u saopštenju Jelene Milošević iz Niša.

Sve informacije sa današnje sednice pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare