gori deponija Vinča Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je novi požar na deponiji u Vinči posledica nesposobnosti Srpske napredne stranke (SNS) da upravlja Beogradom.

DS je u saopštenju navela da je građanima, „da bi shvatili razmere uništavanja“, dovoljno da otvore prozore stanova i kuća i udahnu dim koji prekriva Beograd posle požara na deponiji u Vinči“.

„Nesposobnost stranke Gorana Vesića i Veljka Belivuka da upravljaju gradom Beogradom ne samo da se vidi na svakom koraku, nego se sada nažalost i oseća“,navela je DS.

U saopštenju, ta stranka je kritikovala i koncesiju za upravljanje deponijom u Vinči.

„Nema sumnje da će istraga pokazati da je davanje koncesije za upravljanje deponijom u Vinči konzorcijumu ‘Suez-Itochu’ jedna od najvećih korupcionaških afera gradske vlasti“, navela je DS.

Demokrate su u saopštenju ocenile da je gradska vlast „zauzeta brojnim aferama“ i „unutarmafijaškim obračunom“ i da „više ne pokazuje ni elementarnu brigu za živote i zdravlje Beograđana“.

DS je navela i da je zamenik gradobnačelnika Goran Vesić „obećao rešenje ovog problema do polovine godine“, te dodala da je vreme da se pokaže „da je strpljenju kraj“, ako je ovo rešenje o kom je Vesić govorio.

„Pozivamo sve političke stranke, ekološke pokrete i građane na hitnu akciju kako bismo spasili Beograd od divljanja nestručnih i dokazano nesposobnih ljudi“, dodala je ta stranka.

BONUS VIDEO: Nova.rs na deponiji u Vinči

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare