Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Beogradski odbor Demokratske stranke (DS) kritikovao je gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića zbog stavova u vezi regovanja u vezi ozbiljnih padavina i poplava a gradskom menadžeru Miroslavu Čučkoviću poklonio čamac na naduvavanje.

Šef odborničke grupe DS u gradskoj skupštini Filip Tatalović je ispred Starog dvora rekao da bi Šapić umesto postavljanja saobraćajnih znakova koji će upozoraviti na poplave, trebalo da pogleda gradski Akcioni plan iz 2015. u vezi reagovanje na klimatske promene.

Ocenio je, u izjavi novinarima, da se time Šapić setio inovativnih rešenja kojih se, kako je ukazao, niko nije pre setio.

Naveo je i da su takvi stavovi neprihvatljivi za DS, te ga pozvao da se bavi problemima investitorskog urbanizma, nestanka zelenih površina…

Rekao je i da je u gradu u kolapsu i Gradsko saobraćajno preduzeće, te ocenio i da je slična situacija sa upisom u dečje vrtiće.

Prema njegovim rečima, u oba slučaja grad daje subvecije privatnicima a kada se „malo bolje pogleda“ vidi se i njiihova bliskost sa vlastima.

Upitan o saradnji DS sa ostalim strankama opozicije, on je odgovorio da je DS spreman da saradjuje, sa svakim ko prihvata njihova načela.

Rekao je i da ta stranka ima jako dobru komunikaciju sa strankama s kojima je bila u koaliciji i sa nekima sa kojima nije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar