Dragan Đilas i Boško Obradović Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsednik Dveri Boško Obradović istakao je u večerašnjem "Utisku nedelje" na TV Nova da ga Đilasova izjava o Kosovu podseća na "rečenicu Aleksandra Vučića", na šta mu je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odgovorio da Obradović ima "mnogo više sličnih stavova sa Vučićem nego on".

Lider Dveri Boško Obradović je, reagujući na Đilasovu izjavu tokom emisije da za njega po pitanju Kosova „nije prihvatljivo priznanje nezavisnosti i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama“, naveo da ga ta izjava podseća na izjavu Aleksandra Vučića o „crvenim linijama“ kod evropskog predloga o Kosovu.

„Ta Đilasova rečenica me podseća na Vučićevu rečenicu o njegove dve crvene linije, a to su priznanje nezavisnosti Kosova i da nikad neće biti za to da Kosovo uđe u UN, a ostalo? A francusko-nemački sporazum, gde priznajete njihova dokumenta, njihove simbole, njihovu suverenost i gde se nećete protiviti članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama“, rekao je Obradović.

To je „puzajuće priznanje Kosova“, istakao je lider Dveri u „Utisku nedelje“ na TV Nova.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas istakao je da za razliku od njega lider Dveri Boško Obradović ima „mnogo više stavova sličnih predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću“.

Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova

„Vi imate mnogo više sličnih stavova kao Vučić nego ja. Vi ste za to da se ne uvode sankcije Rusiji, SNS isto. Vi ste za to da ulažemo u naoružanje, vojsku i vraćanje vojnog roka, ja smatram da treba ulagati u obrazovanje, nauku i tehnološke centre. Vi smatrate kao Vučić da će nam prosperitet doći u saradnji sa Kinom i Rusijom, dok ja smatram da naš prosperitet dolazi saradnjom sa svima, ali prvenstveno sa EU“, rekao je Đilas u „Utisku nedelje“ na TV Nova.

On je podsetio da se Rusija pozvala na kosovski presedan u slučaju Krima.

„I u pravu su“, dobacio je Obradović Đilasu.

Olja Bećković, Dragan Đilas, Miloš Bešić, Boško Obradović Foto: Ivan Dinić/Nova

„Sutra da neko (Vladimiru) Putinu ponudi Krim, a da on prihvati Kosovo, on bi to uradio, znate zašto? Gleda interes svoje zemlje, a interes naše zemlje je da ne budemo izolovani od kontinenta na kom živimo“, poručio je Đilas.

***
BONUS VIDEO – Srbija i EU u različitim pravcima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare