Boško Obradović Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsednik Dveri Boško Obradović je na pitanje o nedavnoj presudi ruskom opozicionaru Vladimiru Kara-Murzi odgovorio da ne može da komentariše taj slučaj jer ga "ne poznaje dovoljno".

„Ne poznajem dovoljno dobro taj slučaj, ne mogu da prokomentarišem šta tačno stoji iza toga. Rusija očito ne dozvoljava određena rovarenja protiv države i za mene je to sa jedne strane razumljivo, ali mi nije razumljivo ako je to kršenje ljudskih prava ili osnovnih demokratskih principa“, rekao je Obradović u „Utisku nedelje“ na TV Nova.

A na pitanje o hapšenju novinara u Rusiji, Obradović je odgovorio da i za njih „važi ista stvar“.

„Samo da ispitamo o čemu se radi. Ne zaboravite važnu stvar i u Rusiji postoje agenti koji rade za interese Zapada u Rusiji“, rekao je Obradović.

Dodao je kako je navodni cilj Zapada da „osvoji Moskvu i prirodne resurse Rusije“ i ocenio kako je to „pozadina rata u Ukrajini“.

Boško Obradović Foto: Ivan Dinić/Nova

Obradović je, na pitanje o tome da li ima kritike na ono što se dešava u Rusiji, naveo kako je jedan od najvećih problema u toj zemlji „ogromna korupcija“, kao i „nasleđena birokratija iz nekih prošlih vremena“.

„Sa kojom (birokratijom) ne da se izbori jedna takva moćna država sa moćnim rukovodstvom“, izjavio je lider Dveri.

Podsetimo, ruski opozicioni aktivista Vladimir Kara-Murza osuđen je na 25 godina zatvora zbog izdaje i drugih optužbi povezanih sa kritikama rata u Ukrajini.

Vladimir Kara Murza Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Kara-Murza je uhapšen 11. aprila 2022. godine, a on je pritvoren nakon što je javno kritikovao režim u Kremlju, koji je nazvao „režimom ubica“.

Šira javnost u Srbiji je za Vladimira Kara-Murzu saznala nakon što je portal Nova.rs objavio da su ruski opozicionari prisluškivani u Beogradu, a sam Kara-Murza je u intervjuu za naš portal opisao i kako su ih pratili dok su on i njegove kolege boravili u glavom gradu Srbije.

***

BONUS VIDEO – Da li briga UN i EU o skandaloznoj osudi Vladimira Kara-Murze menja išta u njegovom položaju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar