Miroslav Aleksić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na parlamentarnim izborima Miroslav Aleksić rekao je da je "dosta okova" ove vlasti i poručio da je vreme da te okove građani zbaci.

„Dobro veče slobodni Beograde, dobro veče slobodna Srbijo. Hvala vam što ste danas ovde sa nama i što verujete da je moguće da se svi zajedno izborimo za normalnu i bolju Srbiju. Čitavu deceniju ubeđuju da ništa ne može da se promeni. Ubeđuju nas da su svi isti, da treba da ćutimo i trpimo, da može da bude i gore… A gde će gore od ove tiranije u kojoj živimo? Gde će gore od nasilja i siromašta u koje su nas uveli? Nećemo više da trpimo. Trpivo je puklo“, rekao je Aleksić na Trgu republike.

Poručio je da vlast građane punih 11 godina drži u okovima, „okovima nasilja, neslobode, siromaštva, nepravde i korupcije“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Dosta je više okova. Zbacamo ih 17. decembra. Za bolji i normalan život, za bezbednost i sigurnost naše dece, za plate i penzije dostojne normalnog života, za zadovoljne poljoprivrednike, za zemlju bez korupcije i kriminala, za zemlju pravde i slobode, za zemlju gde neće izvršitelji proganjati samohrane majke dok se kumovi i prijatelji poglavice šepure na svojim jahtama, automobilima od nekoliko stotina hiljda evra, skupocenim vilama. Za zemlju gde će se za krađu i nasilje ići u zatvor“, istakao je Aleksić i obratio se direktno građanima:

„Dragi prijatelji, svi zajedno imamo obavezu da ispunimo zahteve protesta Srbija protiv nasilja. Imamo obavezu prema svakom nedužnom detetu i mladomživotu koji je izgubljen. Imamo obavezu i prema svim drugim žrtvama režima, prema inspektorima koje režim proganja zato što su radili svoj posao otkrili najveću plantažu marihuane u Evropi, koju je organizovao režim. Imamo obavezu prema hrabroj policajki Katarini Petrović, koja je ličnom žrtvom učinila da se sazna da je kum Nikola Petrović sa svojim meklarenom povrediodve žene u saobraćanoj nesreći i hteo da to sakrije“, rekao je Aleksić.

Kazao je da ta obaveza postoji i prema Aleksandru Obradoviću, uzbunjivaču iz Krušika, Milanu Jovanoviću, novinaru kome su kuću zapalili, porodici Stanike Gligorijević koja je stradala na naplatnoj rampi u Doljevcu, prema majkama iz Pećinaca za čiju decu nema mesta u naprednjačkim vrtićima.

„Imamo obavezu prema svim obespravljenim građanima, majkama, očevima, prema našoj deci koja treba da žive u normalnoj zemlji i uređenom društvu. Niko od nas sam ne može da promeni tok istroije, ali svi zajedno možemo da ispišemo istoriju jedne čitave generacije i pokrenemo talas nade svima koji imaju sumnju da zajedno možemo da srušimo zidove zla koji su nas okovali“, rekao je on i dodao:

„Tražili ste od nas da se ujedinimo. Uradili smo to, evo nas zajedno pred vama. Obišli smo celu Srbiju, od Gračanice do Subotice, od Negotina do Loznice. Sada ste i vi nama potrebni, dragi prijatelji. Potrebni da zajedno oslobodimo sve građane Srbije, izgradimo državu i normalno društvo, pohapsimo kriminalce i lopove i vratimo državi i građanima opljačkanu imovinu. Izbori u nedelju nisu obični, niti su jedni od mnogih, niti samo formalna dužnost. Ti izbori su velika odgovornost za svakog čoveka koji živi u Srbiji, jer od tih izbora zavisi opstanak Srbije. I svako ko pita šta može da promeni, može da izađe i glasa za Srbiju bez nasilja, za normalan i bolji život. Zato, dragi prijatelji, čeka nas veliki posao koji samo zajedno možemo da uradimo. 17. pozovite sve da glasaju za listu broj 7. Srbija protiv nasilja, a 18. nas čeka veliki posao. Promene su počele! Ajmo da radimo. Živela slobodna Srbija. Hvala vam svima.“, zaključio je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar