Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Demonstranti u Beogradu i drugim gradovima Srbije imaju dobar razlog da izađu na ulice, jer ih je predsednik Aleksandar Vučić izdao je na izborima 21. juna, ocenio je u rubrici "Lični stav" urednik u radiju Dojče vele Miodrag Šorić.

Pre samo nekoliko sedmica Vučić je ostvario visoku pobedu na izborima, za koje Šorić kaže da su takozvani, pa sada kontroliše dve trećine parlamenta.

Tim teže mu sada pada da objasni pozadinu nereda, nezadovoljstvo njegovom vladom. Ili, kako pravi ili izmišljeni „strani agenti“, mogu da upravljaju desetinama hiljada demonstranata u nekoliko gradova, ukazao je Šorić.

Prema njegovom viđenju, Vučić nikoga ne okrivljuje konkretno, ne pominje imena ni države, već „samo širi teorije zavere, stare komunističke slike neprijatelja“.

Šorić smatra da je Vučić, poput Slobodana Miloševića, „mutirao od komuniste u nacionalistu i sada se pretvara da je demokrata“.

„Od Miloševića je takođe usvojio metode za održavanje na vlasti: progon opozicije, manipulisanje medija, kontrola pravosuđa“, zaključuje Šorić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare