Dragan Đilas Foto: Andrija Vukelić/Ujedinjeni za pobedu Srbije

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je večeras gradjane da izadju na predstojeće izbore i poručio im da mogu da glasaju protiv haosa u državi i za uvodjenje reda u državi.

„Glasate protiv malih plata, protiv kolonizacije Srbije, protiv inflacije i korupcije, protiv uništenja EPS-a, protiv rasprodaja prirodnih bogatstava koje imamo – protiv lošeg života“, rekao je Đilas u Boru na konvenciji liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, prenela je ta koalicija.

Kako je naveo, gradjani imaju priliku da glasaju „za povećanje plata svima za 12 odsto, za garantovane otkupne cene i subvencije u poljoprivredi, za to da proizvodimo srpski traktor“.

„Da olakšamo preduzetnicima i uložimo u njih, a ne u strane investitore, za povratak u većinsko državno vlasništvo kompanija koje koriste prirodne resurse – za dobar život“, naglasio je Đilas.

Univerzitetski profesor Čedomir Čupić rekao je Boranima da imaju dva bogatstva, prvo prirodno, ono koje liči na Sunce i drugo ljude – 28 nacija koje žive u tom gradu.

„Oba ova bogatstva su ugrožena. Ugrozila ih je samovolja i jedan uzurpator koji uništava vaše prirodno bogatstvo i vas kao ljude. I to više ne smemo dozvoliti. Nemam ništa protiv stranih investitora, ali mora da se zna ko su i zašto dolaze i zašto prirodno bogatstvo ne ostaje srpsko, a ugovori moraju biti javni“, rekao je Čupić.

Čedomir Čupić Foto: Andrija
Vukelić/Ujedinjeni za pobedu Srbije

Prema njegovim rečima, „ne sme se dozvoliti da se prirodno bogatstvo izgubi za minut, nekada je bolje i ne dirati ga“.

Čupić je naveo da je podržao opoziciju jer zna da će se oni sutra boriti isključivo za javni interes i „zato što su to ljudi koji će kada osvoje vlast da budžet naprave kao stakleni džep, da vidimo šta sve u njega ulazi i kuda novac ide“.

„Zato je važno izaći na izbore i poslati ovu vlast u prošlost“, poručio je Čupić.

Kandidat liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Branimir Jovančićević rekao je da kandidati te liste u zemlju vraćaju „normalan višestranački politički sistem“.

Branimir Jovančićević Foto: Andrija
Vukelić/Ujedinjeni za pobedu Srbije

On je naveo da parlamentarna lista koju predvodi Marinika Tepić, kao i kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš, vraćaju dostojanstvo Srbiji i njenim gradjanima, i slobodu u kojoj će najbolji odlučivati.

„A u takvom ambijentu biće potpuno normalno da se dobro definisanim strategijskim pristupom u oblasti životne sredine i njene zaštite brojni problemi reše“, istakao je Jovančićević.

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje – Dragan Đilas, Duško Vujošević i Nebojša Romčević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar