Aleksandar Šapić i Vuk Janković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, cukarica.rs

Vuk Janković, novi direktor Beograd puta, koji je pre 35 dana imenovan na tu funkciju na predlog Aleksandra Šapića, još uvek kadrovskoj službi u preduzeću na čijem je čelu nije dostavio diplomu.

Janković je došao na talasu smena u javnim preduzećima pod ingerencijom Grada Beograda posle burne sednice Skupštine grada, zajedno s još desetak novih direktora, o čemu je Nova.rs u više navrata pisala, a prvi smo i najavili da se spremaju smene u mnogim JP, o čemu odlučuje novi gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Junak naše priče bio je zanimljiv i tog 18. avgusta iz krajnje prozaičnog razloga: naime, novi direktor „Beograd puta“ je, kako saznajemo, studirao čitavih 15 godina na Megatrendu.

U CV-ju koji je priložio opštini Čukarica, što mu je bilo prethodno radno mesto, a u koji je Nova.rs imala uvid, Vuk Janković je pod stavkom „Obrazovanje“ napisao da je od 2000. do 2004. išao u opštu gimnaziju „Milutin Milanković“ u Beogradu, da bi 2005. upisao Megatrend univerzitet u Beogradu, Fakultet za poslovne studije, smer Međunarodno poslovanje. Kako piše u tom CV-ju, te 2020. godine Janković je bio student četvrte godine, što znači da je studirao punih 15 godina.

Tad, a i narednih dana pokušavali smo da od Jankovića dobijemo potvrdu (ili demanti) ove informacije, ali je on izabrao da ćuti. Na naše pitanje da li je tačno da je studirao 15 godina na Megatrendu, Janković nam je kratko poručivao:

Hvala vam puno na informaciji, doviđenja, prijatno„.

PROČITAJTE JOŠ:

Ništa bolje nismo prošli ni ovog puta.

Upitan da prokomentariše informaciju da kadrovskoj službi „Beograd puta“ ni 35 dana od imenovanja na direktorsku funkciju nije dostavio diplomu, o čemu imamo saznanja, Vuk Janković nije bio previše razgovorljiv:

Molim vas, na važnom sam sastanku, možemo li da se čujemo za par sati„, bilo je sve što smo uspeli da čujemo.

Par sati kasnije, Janković se javio i uputio nas na Sekretarijat za informisanje Grada Beograda, gde se niko nije javljao u vreme kad je ovaj tekst pisan (petak popodne – prim.aut.).

Sledeća instanca kojoj smo se obratili, kako bismo proverili naše informacije, bilo je javno preduzeće „Beograd put“, tačnije kadrovska služba u ovoj firmi. Međutim, ni tamo nismo bili bolje sreće. Posle nekoliko „šetanja“ i prebacivanja veze s telefona na telefon ostali smo uskraćeni za odgovor da li je tačno da njihov novi direktor još uvek nije dostavio svoju diplomu s Megatrenda.

Konačno, pokušali smo da dođemo i Miće Jovanovića, vlasnika Megatrenda, ali posle početnog obećanja da će proveriti ima li Jankovića među višedecenijskim studentima univerziteta čiji je vlasnik, linije su zamrle.

Jedno je sigurno: u moru novih imenovanja Aleksandra Šapića, Vuk Janković zauzima posebno mesto.

Čekamo gospodina Jankovića da nam se javi i pojasni koliko je zaista studirao, zašto ne dostavlja diplomu i da li je uopšte diplomirao na Megatrendu.

Do tada, uživajte u njegovim interesovanjima, sudeći po priloženom CV-ju:

Izdvojio je „automobile, internet, putovanja i sport“, a među lične karakteristike naveo je sledeće: „društven, komunikativan, odmeren, taktičan u odnosima s ljudima, sposoban da sarađuje s osobama različitig profila. Lako i brzo se uklapa u različite socijalne grupe i prostore, a spreman je i da uči i napreduje. Komunikativan i efikasan član tima, radi dobro pod pritiskom i preuzima odgovornost“. Janković je u CV-ju, u odeljku „strani jezici“, naveo da mu je znanje engleskog „iz gimnazije i sa fakulteta“, ali i da trenutno pohađa kurs engleskog jezika.

Kako je naveo, oženjen je i član Srpskog patriotskog saveza.

BONUS VIDEO: Gafovi Aleksanda Šapića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare