Foto: YuEco RTV Subotica

Pokrajinski odbor Demokratske stranke osudio je danas ponašanje rukovodstva Ekonomskog fakulteta u Subotici na čelu sa dekanom Aleksandrom Gruborom i zatražio da on bude odmah smenjen zbog nezakonitog trošenja 1,4 miliona dinara.

„Iako su građani očekivali da upravo Ekonomski fakultet u Subotici bude predvodnik razvoja privrede, desilo se da rukovodstvo fakulteta na čelu sa Gruborom, inače odbornikom Srpske napredne stranke, protivzakonito isplati za plate 66,1 miliona dinara više, i to bez ikakvih kriterijuma, merila i dokaza o izvršenom radu“, navodi se u saopštenju.

Oni su se pozvali na izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) u vezi sa poslovanjem Ekonomskog fakulteta u Subotici za 2019. godinu i pozvali nadležne organe da procesuiraju odgovorna lica i prekinu praksu kriminalnog rukovođenja institucijama državnog vlasništva.

„U isto vreme dok radnici subotičke privrede na svakodnevnom nivou gube radna mesta, Grubor je isplatio najmanje 1,4 miliona dinara po ugovorima o delu za koje realno nije bilo potrebe, niti validne dokumentacije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je izveštaj DRI pokazao i da je Grubor imenovan za koordinatora odeljenja u Bujanovcu, zbog čega je samom sebi tokom 2018. i 2019. godine dodatno isplatio čak 1,4 miliona dinara, dok je izveštaj pokazao i da je fakultet isplatio 799.000 dinara suprotno propisima i zakonskim odredbama.

„Ekonomski fakultet u Subotici je u vlasništvu svih građana Subotice i smatramo da pomenute mahinacije predstavljaju samo jedan u nizu razloga zbog kojih građani Subotice, ali i cele Vojvodine, traže promene i zahtevaju odgovorno, transparentno i profesionalno rukovodstvo umesto partijski postavljene kadrove“, piše u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare