Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se učesnici međustranačkog dijaloga koji se odvija bez posredovanja Evroskog parlamenta sastajati svakog utorka, sa ciljem da se približe stavovi stranaka, pronađe kompromis i da se spreči mogućnost da neko, "zbog svojih ambicija, razloga i biznisa, baci ljagu na Srbiju".

Dačić je za TV Prva rekao da je Socijalističkoj partiji Srbiji pomoglo kad je pala sa vlasti, jer je to stranci pomoglo da ispravi greške, da se reformiše i shvati da nema povratka na staro.

Pročitajte još...

Stranke koje sada čine opoziciju to ne shvataju da treba da učine i veruju da će se sve vratiti na staro, naveo je on.

Te političke stranke opozicije, mislim na one okupljene oko Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, sukobljavaju sa sa realnošću, smatra Dačić uz ocenu da je to nedostatak političke svesti šta je potrebno da učine kako bi popravili ocene kod građana.

„Lideri opozicionih stranaka imaju pet, šest, sedam, osam odsto pozitivnih ocena, a 50 odsto negativih. To je nemoguće promeniti. Neću da budem njihov savetodavac, ali svaka vlast bi poželela takvu opoziciju“, rekao je Dačić.

Za državu, naglasio je on, nije dobro da ima tako bezidejnu opoziciju.

„To što oni misle da će ih neko padobranom dovesti na vlast, to je nerealno. Nije EU toliko naivna da će podržati neki projekat koji nema šanse da zaživi“, ocenio je Dačić.

SPS i SNS treba da razmišljaju o zajedničkom kandidatu i jednoj listi

Mi imamo koaliciju sa SNS i uspešno funkcionišemo, rekao je Dačić i naveo da ukoliko se ostvari ujedinjenje SNS i SPAS, to će biti ukrupnjavanje politčke scene, a SPS o tome nije razgovarao.

„Mi treba da razgovaramo u smislu održavanja sledećih izbora naredne godine, da kao koalicija razmišljamo o jednom predsedničkom kandidatu, jednoj listi“, dodao je Dačić.

Na pitanje o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Dačić je rekao da to zavisi kakav će biti politički pristup i da o tome treba tek da se razgovara.

Svakog građanina zemlje raduje kada se što više ljudi koji pripadaju mafiji nađe iza rešetaka i želim da pozdravim borbu protiv mafije i najnoviju jutrošnju akciju, rekao je on povodom hapšenja šest članova kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Srbija želi sve najbolje Crnoj Gori

Povodom godišnjice crnogorske nezavisnosti, Dačić je rekao da je u Crnoj Gori unazad decenijama utemeljivana društvena svest da Srbija predstavlja neku opasnost za crnogorski identitet i državnost, što je apsolutno netačno.

Dačić je naglasio da Srbija želi sve najbolje Crnoj Gori, niti će Srbija biti remetilački faktor, ali je interesuje pozicija i položaj srpskog naroda u toj zemlji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)