Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu šefa Misije OEBS-a u Srbiji Andreu Oricia.

Tom prilikom, Dačić mu je zahvalio na četvorogodišnjem angažmanu i odličnoj saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i drugim institucijama Srbije, baziranoj na međusobnom razumevanju i partnerskom odnosu, o čemu svedoče mnogobrojni uspešno realizovani projekti.

Ambasador Oricio je zahvalio na otvorenosti, saradnji i ličnoj posvećenosti ministra zajednički dogovorenim ciljevima i prioritetima, kao i njegovoj podršci radu Misije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Obostrano je konstatovano da se dugogodišnja kvalitetna saradnja institucija Srbije i Misije OEBS-a u Organizaciji ističe kao primer uspešne saradnje zemlje domaćina i misije na terenu.

Ministar Dačić je izrazio podršku daljim aktivnostima Misije OEBS-a i očekivanje da će one i u budućnosti biti planirane zajedno sa nadležnim resorima i usklađivane sa potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

Ministar Dačić je, takođe, poželeo ambasadoru Oriciu nastavak njegove uspešne karijere.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar