Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Reagujući na ponovljene navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, da je novac za povlačenje priznanja o Kosovu “stavljao u svoj džep”, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za Nova.rs da je Tepić svojim izjavama nanela štetu akciji povlačenja priznanja Kosova i da nijedan čovek nije dao pare državi za tu kampanju.

On je rekao da, iako se nije pojavio na pripremnom ročistu povodom tužbe koju je podneo protiv Tepić, da će prisustvovati narednim suđenjima, te da Tepić treba sad da dokaže svoje tvrdnje.

“Povlačenje priznanja Kosova je bila državna akcija, o tome je odlučivala Vlada. Nijedna kompanija nije u tome učestvovala. Lako je nekoga optuživati, sad treba to da dokaže”, ističe Dačić, dodajući da je Tepić svojim izjavama nanosi štetu akciji povlačenja priznanja.

“Njene izjave su nanele stetu kampanji povlačenja priznanja, jer ispada da su tamošnji organi korumpirani. Ne postoji nijedan čovek na svetu ko je dao pare za povlačenje priznanja, i zato sam je i tužio”, objašnjava Dačić.

Podsetimo, danas je održano pripremno ročište povodom tužbe koju je Ivica Dačić podneo protiv Marinike Tepić. On je tužio potpredsednicu Stranke slobode i pravde za narušavanje ugleda i časti, ističući da ga je Tepić lično uvredila. Međutim, na pripremnom ročištu nije došlo do sučeljavanja Dačića i Tepić, s obzirom da se ministar spoljnih poslova nije pojavio, već je umesto njega prisustvovao advokat  Nemanja Lukić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare