Foto:BETAPHOTO/Ministarstvo kulture i informisanja/GORAN ZLATKOVIC/Zoran Lončarević

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, pre nego što je danas obrazložila dopune Zakona o javnim medijskim servisima, osvrnula se na jučerašnje zasedanje i kritike upućene Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću, zbog dužine izlaganja. Tom prilikom je rekla da će se potruditi da kratko govori kako skupštinska sednica ne bi postala Osma sednica komiteta, na šta ju je predsednik parlamenta Ivica Dačić ispravio i rekao da je reč o osmom kongresu.

Na početku sednice predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić obratio se Gojkovićevoj sa „predsednice Majo“, a ona njemu odgovorila sa „predsedniče Ivice Dačiću“.

„Predsedniče Ivice Dacicću, potpredsednici, poštovani poslanici, zaista ću se truditi da vrlo kratko obrazložim ova dva predloga dopune zakona o javnim medijskim servisima i sporazumu o saradnji sa Francuskom u filmskoj oblasti, a imajući u vidu da ste juče opomenuli jednog od predlagača akata da ovo nije Osma sednica komiteta da predugo govorimo“, rekla je Gojković.

Dačić je ispravio i rekao da nije “Osma sednica nego Osmi kongres”.

„To vi bolje znate, možda ste nekad bili sledbenik koji je učestvovao na osmoj sednici, ja sam bila običan građanin“, odgovorila je Gojković.

Inače, kritike Pašaliću uputio je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović koji mu je dobacio da „čita kao na kongresu komunista“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar