Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas kodeks svog ponašanja, kao i više izmena zakona koji se tiču zaposlenih u državnim službama i njihovih plata. Za Kodeks o ponašanju poslanika je, od 191 prisutnog, glasalo njih 189, a protiv su bila dva.

Usvojene su izmene zakona o državnim službenicima, o zaposlenima u javnim službama, o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

Poslanici su prihvatili i izmene zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave i o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika, pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Prihvaćeno je i da „postoje naročito opravdani razlozi“ da usvojeni zakoni stupe na snagu u roku kraćem od osam dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Usvojen je i zakon o zaduživanju države kod Unikredit banke za finansiranje projekta puta Ruma-Šabac-Loznica.

Potvrđen je i međunarodni ugovor Vlade Srbije sa Hong Kongom o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja.

Skupština j usvojila i zakon o potvrđivanju sporazuma vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji.

Potvrđen je i Memorandum o razumevanju između vlada Srbije i Ujedinjenog Кraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o zapošljavanju članova porodice koji žive u zajedničkom domaćinstvu sa članovima diplomatskih i konzularnih predstavništava.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić je za subotu najavio posebnu sednicu parlamenta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar