Foto: Printscreen/Tv Pink

Novoizabrani predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić, večeras je gost emisije "Hit Tvit" na televiziji Pink. Osim njega gosti emisije su i član Predstavništva BiH Milorad Dodik i predsednik UNS-a Vladimir Radomirović. Na početku emisije Ivica Dačić je izjavio da je jako zadovoljan sadašnjom funkcijom koju vrši.

„Ja sam dugo godina u politici i započeo sam karijeru u Skupštini. Bio sam u svim mandatima Skupštine. Tako sam se i našalio, da sam se vratio kući. Tamo sam gradio svoju političku karijeru, ali tamo je druga dinamika“, rekao je Dačić i dodao da je zahvalan što je predložen za to mesto.

Kako kaže, izvršna vlast ima i prednosti i mane, i dodaje da je parlament baš politika.

„Čovek kada uđe u izvršnu vlast, ona ga malo i opije. Veoma sam zahvalan na ovoj funkciji, to je najviša funkcija koju sam do sada dobio“, rekao je Dačić.

Ističe da je predsednik Vučić morao strateški da razmišlja kada ima nešto kadrovski u planu.

Dačić je otkrio i jedan detalj od pre više od deceniju, kada mu je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, koji je taj mandat obavljao od 2008-2012, ponudio da bude ministar policije.

„Kada mi je Tadić predložio da budem ministar unutrašnjih poslova, naljutio sam se, dva dana nisam dolazio na posao. Zar ja koji sam političar da budem ministar unutrašnjih poslova?“, rekao je Dačić i dodao da izvršna vlast opije čoveka.

„Tu su neki atributi moći, pa neko pomisli da je moćniji nego što jeste, rekao je novopečeni predsednik Narodne Skupštine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare