Foto: Tanjug, Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavom na Instagramu, po svemu sudeći, ponovo je udario na novog potpredsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Šapića. Nakon nedavnih prepucavanja i situacije u kojoj jedino Vesić nije glasao za izbor Šapića na mesto novog potpredsednika Srpske napredne stranke, zamenik gradonačelnika pomenuo je "kupljenu diplomu i termin "instant političar". Prozvanim se može osetiti i ministar odbrane Nebojša Stefanović, za čiju je smenu Vesić nedavno glasao...

„Dan je počeo onlajn sastankom u našem preduzeću Beogradski metro i voz sa našim partnerima iz francuske kompanije Alstom. Teme sastanka su bile tehnička rešenja za kompozicije beogradskog metroa kao i kampanja u kojoj će građanke i građani Beograda da glasaju za dizajn vagona. Zajedno sa mnom na sastanku bili su Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika, Jovica Vasiljević, gradski sekretar za javni prevoz i Stanko Kantar, direktor JP Beogradski metro i voz. To je tim koji zajedno sa mnom i našim partnerima u Vladi na čelu sa ministrom Malim i njegovim timom radi na razvoju ovog projekta. Ozbiljni ljudi, koji razumeju svaki detalj najvažnijeg i najkompleksnijeg projekta u istoriji našeg grada, koji su obrazovani na državnim fakultetima i nemaju kupljene diplome kako je moderno poslednjih decenija u našoj zemlji kod mnogih instant političara. Hvala im na velikom trudu. Bez njih danas ne bi bili pred početkom izgradnje“, napisao je Vesić i zaključio:

„Kao što smo obećali, metro počinjemo da gradimo u novembru ove godine, tačno 50 godina kako je prvi put obećan. Prva linija metroa biće završena 2028. godine, a druga 2030. godine“.

Vesić Instagram

Podsećanja radi od trenutka kada je objavljeno da će Aleksandar Šapić postati deo SNS, te samim tim i vrlo verovatno njihov kandidat za gradonačelnika, varnice između njega i Vesića ne prestaju.

Prvo je Šapić rekao da za Vesića neće biti mesta u njegovom timu. Zatim mu je zamenik gradonačelnika poručio da se nauči lepom ponašanju. Usledila je sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj jedino Vesić nije ustao kad se pozdravljao novi član, niti je glasao za njegov izbor za potpredsednika SNS.

A priče o Šapićevoj „kupljenoj diplomi“ nisu nova stvar, dugo su tema medija, uostalom kao i fakultetsko obrazovanje ministra vojnog Nebojše Stefanovića. S obzirom da je Vesić nedavno glasao za smenu Stefanovića na opštinskom odboru SNS, moguće je da je Vesić rešio da jednom objavom udari dvostruko.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare