Budem li primetio da se 2. juna dešava neka nova Arena razbiću glasačku kutiju i neću dotzvoliti pljačku, rekao je danas kopredsednik stranke Zajedno i lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta.

Gostujući u vestima N1 on je istakao da je narod sluđen i apatičan i da ovaj režim može da bude srušen samo ako opozicija nastupi zajedno.

Naglasio je da se okupljanje opozicije desilo u Novom Sadu, a postoji mogućnost da do zajedničkog nastupa dođe u još nekim lokalnim samoupravama.

On je dodao da svako ima pravo da radi kako misli da je najbolje i da zbog troga „ne treba jedni drguge da prozivaju“.

„Narod koji je glasao 17. decembra nije zaslužio da se razjedinimo, ali tako je kako je. Ne treba niko nikoga da optužuje. Odapinjanje otrovnih strelica nam nije potrebno sada. Ja neću nikoga optuživati. Moramo da sklonimo sujete, jer samo zajednički možemo da srušimo ovaj režim. Samo ujedinjeni možemo to da uradimo“, istakao je Jovanović.

Naglasio je da se u Srbiji svakodnevno događaju nove i nove afere, ali da nikad niko nije odgovarao za pljačku i za nepoštovanje zakona…

Na pitanje da li bi pokret Kreni – Promeni i Savo Manojlović mogli da u Beogradu nadoknade odsustvo dela opozicije, Jovanović je rekao da ne zna.

„On ima svoju publiku i ljude koji podržavaju taj pokret. Videćemo kako će proći. Ali, kako god da prođu, ponavljam, ovaj režim možemo da srušimo samo ako nastupimo ujedinjeno“, zaključio je Jovanmović.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare